Janssons frestelse, köttbullar, kallskuret och ostkaka är bara en liten del av all läcker mat som du kan njuta av på Quality Hotel Ekoxens julbord i år. Här hittar du alla klassiska rätter som vanligtvis finns på ett julbord.
– Vi har ett vällagat julbord, våra återkommande gäster väljer att komma hit för att det smakar som att mormor gjort maten. Sillen och fisken köper vi från en lokal fiskhandlare – och vi har väldigt många olika sorters sill, säger Ulrika Thörn, Food & Beverage Manager på Ekoxen.
Ekoxen satsar inte bara på de klassiska smakerna. Deras julbord har en stor sektion med vegetariska- och veganska alternativ till köttbullar, prinskorv, sill, skinka och mycket mer.
– Allt fler väljer vegetariskt idag. Vi har ett generöst utbud för de som är vegetarianer, veganer eller helt enkelt föredrar att inte äta kött. De som kommer hit blir supernöjda med vårt julbord.
– Vi har även ett stort dessertbord och många olika sallader. Julmat kan vara ganska tungt att äta, då kan det vara skönt med lättare alternativ, säger Ulrika.
Klicka här för att boka julbord på Ekoxen
Ekoxens julbord riktar sig till både företag och privatpersoner och går att boka onsdagar till lördagar med start 29 november till 21 december. Önskar du boka julbord en annan dag eller föredrar lunchtid finns det en chans att ordna detta.
– Vi tackar sällan nej till förfrågningar, utan är väldigt flexibla. Det går att kontakta oss genom att ringa, mejla eller att boka på vår hemsida.
Bokar du julbord på en torsdag eller fredag kan du räkna med galej. Kvällen startar med glöggmingel och julvisor, sedan fortsätter underhållningen í olika etapper under kvällens gång. Prislappen landar på 685–785 kronor per person, beroende på vilken dag du bokar.
– Torsdagar och fredagar kommer det vara härlig feststämning och bjudas på typisk julbordssvängom. På lördagar brukar vi ha många familjer som kommer, så då är det lite lugnare i lokalen, avslutar Ulrika.