Annonssamarbete med Pegs & Tails

Lunchrestaurang i Linköping: ”Äkthet och närhet”

Hos Pegs & Tails, på Linköpings golfklubb, kan du som gäst få en kulinarisk upplevelse på lunchrasten. Med fokus på färska, okonstlade råvaror skapas smakrika rätter som tillfredsställer alla sinnen. ”Oavsett om du vill njuta av en avkopplande måltid med kollegorna eller en snabb affärslunch erbjuder vi en varm atmosfär och en välkomponerad meny samt en stor salladsbuffé”, menar Johan Ilbäck, krögare och ägare av restaurangen.

Foto: Pegs & Tails

Native2024-04-23 15:07
Detta är ett annonssamarbete.

Intresset för matlagning har följt Johan Ilbäck under hela livet vilket minst sagt avspeglats på arbetslivet. Efter en treårig restaurangutbildning tog den gastronomiska karriären fart på hotell Ekoxen och därefter öppnade han som 23-åring restaurang Tornet i Linköping.

undefined
Johan Ilbäck.

– Samtidigt öppnade jag en restaurang på Mjärdevi i Vita Huset och efter ett antal år på olika arbetsplatser blev jag headhuntad till rollen som restaurangchef på Linköpings Konsert & Kongress. Efter 3 år som restaurangchef på Vårdnäs stiftsgård fick jag erbjudande att ta över restaurangen på Linköpings golfklubb. Då skapade vi varumärket Pegs & Tails.

Med tanke på den ombyggda lokalen med stora fönster ut emot golfbanan och den stora potentialen han såg i restaurangen kändes valet självklart.

undefined
"Den här lokalen är magisk under både sommar- och vintertid".

– Den här lokalen är magisk under både sommar- och vintertid. På vintern tänder vi brasan här och ljussätter för att skapa en mysig atmosfär. Under sommaren har vi en stor och lummig uteservering med fantastisk utsikt. 

Något som Johan med kollegor lägger stor vikt vid är kvaliteten på maten och service. Äkthet och närhet är ord som präglar hela verksamheten. Vare sig det är att tillaga välkomponerade luncher i restaurangen, utforma exklusiva menyer för festvåningen eller catering.

undefined
Utbudet på menyn är brett.

– Vi arbetar inte med halvfabrikat alls. Det är mathantverk utan fusk. Vi erbjuder mycket vilt från trakten, färsk fisk och hembakat bröd. Det är en prisvärd restaurang med tanke på vad som serveras och engagemanget bakom. 

Han fortsätter:

– Det finns alltid två ”dagens rätt”, veckans fisk, veckans vegetariska och salladsbuffé samt några stående klassiker efter säsong. Utbudet på menyn är väldigt brett, men för att försöka sammanfatta det kan vi kalla det "vällagad husmanskost". 

undefined

En annan fördel med restaurangen, som har öppet för luncher året om, är den stora, kostnadsfria parkeringen utanför lokalen. Johan menar att i stället för att trassla runt i stadstrafiken är det smidigt att komma till Pegs & Tails. 

– Oavsett om du vill njuta av en avkopplande måltid med kollegorna eller en snabb affärslunch erbjuds en varm atmosfär och en välkomponerad meny,. Pegs & Tails är även en del av Matkartellen som består av fyra ledande Linköpingskrögare, med tillsammans över 100 års gastronomisk erfarenhet. ”Never the cheapest, always the best”, säger Johan avslutningsvis.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.