Annonssamarbete med Go Cruising

"Jag tror inte riktigt att folk förstår hur häftigt det faktiskt är"

I stället för att jaga matställen, sitta inklämd på en buss och planera aktiviteter under semestern kan du få allt inkluderat under en kryssning. ”Det är en komplett semester”, säger Mimmi Tysk, ägare och resesäljare hos Go Cruising Travel Group som är en av Sveriges största kryssningsarrangörer.

Mimmi menar att en kryssning är så mycket mer än vad folk tror.

Mimmi menar att en kryssning är så mycket mer än vad folk tror.

Foto: Go Cruising

Native2023-04-21 16:23
Detta är ett annonssamarbete.

Robin Holst, 33 år, är en av Go Cruisings mest hängivna resenärer. Han upptäckte kryssningar tack vare Mimmi år 2010 när han för första gången fick uppleva en kryssning.

undefined
"Att ta med familjen på kryssningen var klockrent", säger Robin.

– Jag frågade mina tre vänner om de ville följa med på kryssningen och de tackade ja. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss, men när vi såg båten höll vi på att tuppa av. Det var som Las Vegas på sjön. Jag tror inte riktigt att folk förstår hur häftigt det faktiskt är.

Sedan dess har Robin åkt på kryssning ungefär en gång per år, och när han träffade sin fru så fortsatte traditionen.

undefined
En av de stora fördelarna med kryssningar, enligt Robin, är att slippa leta efter matställen.

– I november 2022 blev det premiär för barnen att följa med och det var klockrent. Vi tänkte först åka till Gran Canaria på en vanlig charterresa, men sen insåg vi lyxen av att inte behöva jaga matställen eller lekplatser och bestämde oss snabbt för att det skulle bli kryssning. Fartygen är bra anpassade för alla åldrar så det gick jättebra. Det kunde inte ha blivit bättre.

undefined
Här finns mat som passar för alla åldrar.

– Av alla resebolag jag varit i kontakt med så är GoCruising överlägset det bästa. De är så trevliga, man kan höra av sig när som helst, och de löser alla problem som kan uppstå på ett eller annat sätt, säger Robin avslutningsvis. 

undefined
Kryssningen öppnade upp en helt ny värld.

Mimmi Tysk påbörjade sin karriär inom kryssningsbranschen för 23 år sedan när hon arbetade på en resebyrå och vann en kryssningsresa. 

undefined
Mimmi har sedan många år jobbat i kryssningsbranschen.

– Jag hade turen att vinna en kryssning i medelhavet, men mina förväntningar var ganska låga. Jag tänkte att jag skulle få lära mig att spela bridge och att jag skulle sitta fast på en båt i en vecka. 

– Men det visade sig vara en av de häftigaste upplevelserna i mitt liv. Jag reste mellan de grekiska öarna, från Venedig till Korfu, Kreta, Mykonos och till Pireus som är hamnstaden utanför Aten, där jag passade på att besöka Akropolis. När jag sedan kom hem kände jag direkt att jag måste inspirera andra att få upp ögonen för kryssningsresor, och på den vägen är det.

undefined
Det finns många destinationer att besöka.

Med åren har intresset för kryssningar ökat alltmer - och det bara fortsätter, menar Mimmi. 

– Man kanske hör sin granne eller några vänner som varit iväg och känner att "okej, om de hade det bra då kanske det kan vara något för oss också". 

undefined
Mimmi menar att en kryssning är så mycket mer än vad folk tror.

– Kryssningar är ett underbart sätt att resa på och man har hotellet med sig. I stället för att leva i sin resväska och spendera stor tid av sin semester inklämd på ett flygplan eller en buss så kan man istället njuta av transporten. Man behöver bara packa upp en gång.

– För de som inte kryssat förut så är Karibien och Medelhavet de vanligaste rutterna att börja med. Men man kan även kryssa runt exempelvis Sydamerika, Hawaiiöarna, Alaska genom Panamakanalen eller till och med jorden runt. 

undefined
Det finns många aktiviteter att göra.

Dessutom ingår måltider, underhållning för alla åldrar och upplevelsen av många olika destinationer. 

– Det är en komplett semester och så mycket mer än vad folk förväntar sig. Vissa tror att man bara är på en båt, men det stämmer inte. Man får stiga av på de allra mest fantastiska platser och uppleva dem på bästa sätt antingen på egen hand eller genom en arrangerad utflykt, säger Mimmi avslutningsvis. 

"Jag höll på att tuppa av när jag såg båten", säger Robin.
"Jag höll på att tuppa av när jag såg båten", säger Robin.
Här bokar du din resa:
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.