Annonssamarbete med Blomstertorget

5 tips för att lyckas med dina planteringar

En trädgård upplevs med alla sinnen – färgerna från de olika växterna, doften när de slår ut i blom och ljudet av fåglar som trivs i det gröna. Att ha en blomstrande trädgård hela våren och sommaren är drömmen för många. Här får du tips och råd hur du lyckas med en trädgård som ger dig glädje och inspiration under årets ljusa månader.

Sandra, Blomstertorget.

Sandra, Blomstertorget.

Foto: Blomstertorget

Native2024-04-29 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Sandra på Blomstertorgets blomfavoriter är bland annat kaskadpelargon, småblommig hängpetunia och salvia. Här kommer hennes bästa tips för att lyckas med vår- och sommarblomster: 

Välj dina plantor
— Ska man plantera i krukor så börjar odlingsåret med penséer, lökväxter och andra vårblommor som klarar vårvädret och dess svängningar. Under sommaren är även sommarblommor och perenner fina att mixa tillsammans i krukor. Perenner kan vara ett bra val just eftersom de blommar år efter år och kommer tillbaka varje säsong för att sätta färg på din trädgård. 

Se hela utbudet och mycket mer här!

undefined

Bästa tiden för plantering
— Den bästa tiden att plantera är när du vill se de vackra blommorna. Välj arter efter årstid och smak. Hos oss på Blomstertorget kan du snabbt se vilka arter som presenteras och vi guidar dig gärna om du vill ha tips. Vi har säsongsblommor för årets alla månader och sortimentet anpassar vi efter årstiderna. Kom ihåg att din trädgård ska vara en plats där du kan njuta av dina omgivningar, så låt din kreativitet flöda och skapa en trädgård som passar just dig!

Rätt kruka och jord
— Det är mycket lättare att lyckas om man har en kruka som rymmer mycket jord. Då kan du plantera tätt och snabbt få fyllighet i din plantering. Byt ut jorden i dina krukor när du ska plantera nytt och välj en jord som är anpassad för urn-plantering. Den innehåller mer näring än vanliga planteringsjordar - Det älskar blommorna! Med en större jordvolym i krukan är det även mycket lättare att vattna och hålla en jämn fuktighet.

Vilken kruka passar dig? 

undefined

Skötsel 
— Glöm inte att underhålla dina planteringar. Prata med blommorna, plocka bort överblommande ställningar för att ge kraft åt nya nyfikna knoppar och känn i jorden om det behöver vattnas. Vattna gärna på kvällen. Då dunstar mindre vatten och jorden hinner suga åt sig under natten. Sommarblommor älskar näring och de blommar helt fantastiskt om man fyller på löpande under hela säsongen. Man kan med fördel använda långtidsverkande näring om man vet med sig att det lätt glöms bort. Annars kan man blanda flytande näring i vattnet en gång i veckan.

Tänkvärt
— Vädret på våren kan vara nyckfullt. Håll ett öga på temperaturen, en frostnatt kan komma plötsligt men med lite framförhållning kan man enkelt täcka eller flytta sina krukor till säkerhet. Förbered en fiberduk eller liknande redan när du planterar, då är det bara att lägga på den om det ska bli frost. Genom att ”prata” med sina blommor kan man tidigt upptäcka om man får ovälkommet besök av olika skadedjur. Då är det lättare att behandla. Vi har flera lösningar för det också, så välkomna in och prata med oss! 

Vill du veta mer?

Kontakta Blomstertorget på
Telefon: 013-13 92 42 
Mejlinfo@blomstertorget.se 
Besöksadress: Fjärrvärmevägen 7, Linköping

www.blomstertorget.se 

Karta: Blomstertorget
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.