Annonssamarbete med Handelsbanken

Genom mammornas engagemang fick Mjölby Hockey sitt första damlag

För första gången i historien har Mjölby Hockey ett damlag. " Det är så overkligt, så häftigt!", säger Martina Nylander, team manager Mjölby Hockey dam.
För första gången i historien har Mjölby Hockey ett damlag. " Det är så overkligt, så häftigt!", säger Martina Nylander, team manager Mjölby Hockey dam.

För första gången i historien har Mjölby Hockey ett damlag. Förutom att redan 26 kvinnor hittat till laget ökar nu intresset för sporten hos yngre tjejer. Satsningen möjliggörs till stor del av sponsring. ”Det är självklart för oss att bidra till ett bra samhälle”, säger Eleonor Nilsson, kontorschef på Handelsbanken i Mjölby.   

Native 22 juni 2022 10:40
Detta är ett annonssamarbete.

Sport svetsar samman, skapar engagemang, glädje och en aktiv livsstil. Föreningslivet är en viktig grund i samhället och genom att väcka ett större intresse för det tillkommer många positiva effekter.    

Det som började som ett frö med ett par hockeymammor som själva ville ha lite istid i hallen, har nu grott till sig och blommat ut i Mjölby Hockeys första damlag genom tiderna.  

– Det är så overkligt, så häftigt! Vi blir fler hela tiden. Nu är det alltså 26 tjejer som jag kallar till våra träningar, säger Martina Nylander, team manager Mjölby Hockey dam, som varit en av de drivande i damlagets framväxt.

undefined
För första gången i historien har Mjölby Hockey ett damlag. " Det är så overkligt, så häftigt!", säger Martina Nylander, team manager Mjölby Hockey dam.

Martina förklarar att det är ett gemensamt engagemang från henne och andra hockeymammor som fått dem dit de är idag.  

– Det finns ett otroligt engagemang där alla är välkomna oavsett nivå. Och jag tror att det här engagemanget är viktigast för att hitta en kontinuitet. Det gör inget om man inte kan åka skridskor, det är något man kan lära sig, säger hon. 

Förutom att fler kvinnor har hittat till damlaget har intresset hos yngre tjejer ökat. 

– Ishockey har länge varit en pojk- och mansdominerad sport, men vi ser att intresset från yngre flickor och tjejer ökar. Vårt mål är att göra sporten tillgänglig för alla eftersom vi dels ser att stillasittande hos barn och ungdomar ökar, dels att mammor som fött barn behöver bygga upp kroppen på nytt. Här kan den träning man får på isen betyda väldigt mycket.  

undefined
"Det finns ett otroligt engagemang där alla är välkomna oavsett nivå", säger Martina Nylander.

För att bidra till det lokalsamhälle som man är en del utav engagerar sig Handelsbanken i flera föreningar och organisationer. En viktig kärna i Handelsbankens lokala engagemang är jämställdhet, därför har Mjölby Hockeys arbete med att få fler kvinnor att hitta till sporten blivit en viktig del att stötta.  

– Eftersom en av Handelsbankens styrkor är den tydliga lokala förankringen utgör banken en viktig del av det lokala samhället. Därför är det självklart för oss att vi bidrar till ett bra samhälle på flera sätt. Det här gör vi genom sponsring av den lokala idrotten men har även ett bidragande finger med i flera lokala välgörenhetsorganisationer. Samtidigt bidrar vi även till att verka för ett mer jämställt näringsliv, säger Eleonor Nilsson, kontorschef på Handelsbanken i Mjölby.   

undefined
Eleonor Nilsson, kontorschef på Handelsbanken i Mjölby, berättar att det är självklart för Handelsbanken att bidra till den lokala sporten.

Handelsbanken är en av flera samarbetspartner som är med och stöttar verksamheten som Mjölby Hockey bedriver. Ett arbete som aldrig hade varit möjligt utan sponsorer.    

– Det är genom det här vi kan hålla medlemskostnader och cup- och träningsavgifter nere. Det bidrar till att fler har möjlighet att vara med. Det får inte bli ett gap mellan de som har råd och de som inte har råd, det betyder mycket för folkhälsans skull, säger Martina Nylander. 

 

Handelsbanken i Mjölby

Varmt välkommen till Handelsbanken i Mjölby. Vi har lång erfarenhet av bankaffärer och kan hjälpa dig med allt som rör din ekonomi. Dessutom är vi specialister på den lokala marknaden här i Östergötland. 
Kontakta oss.

 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.