Annonssamarbete med Gränges Finspång

Gränges storsatsar – nyrekryteringar väntar

Produktionen av aluminiumprodukter i Finspång startade 1922 och idag bedriver Gränges verksamhet på tre kontinenter, Europa, Asien och USA. Företaget har tillverkat material till lödda värmeväxlare sedan 1972 och nu tar de nästa steg och satsar på tillverkning av batterikatodfolie.

Gränges ska tillverka batterikatodfolie som är en väsentlig del för tillverkningen av bilbatterier. Patrik Sivesson är ansvarig för det nya projektet.

Gränges ska tillverka batterikatodfolie som är en väsentlig del för tillverkningen av bilbatterier. Patrik Sivesson är ansvarig för det nya projektet.

Foto: Gränges

Native2023-10-06 14:31
Detta är ett annonssamarbete.

– Gränges investerar 600 miljoner i utökad produktion i Finspång. Det är en av de största investeringar vi har gjort där vi ska tillverka batterikatodfolie som är en väsentlig del för tillverkningen av bilbatterier, säger Patrik Sivesson som är ansvarig för projektet. 

Som en del av företagets strategi har Gränges ambitiösa mål för koldioxidneutralitet till 2040. Att minska klimatpåverkan i hela värdekedjan är viktigt och inte minst vid tillverkning av batterikatodfolie.  

– Det är jättekul och spännande att vi kan vara med och bidra till omställningen från fossila bränslen till el. Det känns gott i hjärtat, säger Patrik.

undefined
Inför starten av den nya fabriken kommer Gränges att rekrytera fler medarbetare. ”Det är en palett av olika kompetenser som vi söker”, säger Patrik Sivesson.

Inför starten av den nya fabriken kommer Gränges att rekrytera ytterligare medarbetare till produktionen. Tjänster som efterfrågas varierar, specialistkompetens kommer att behövas men många av de tjänster som vi kommer att söka kräver utbildning internt.

– Det är en palett av olika kompetenser som vi söker. Man behöver ha ett intresse för att lära sig nya saker och jobba i team, säger Patrik.

undefined
Gränges har tillverkat material till lödda värmeväxlare sedan 1972 och nu tar de nästa steg och satsar på tillverkning av batterikatodfolie.

Utöver tjänster som operatörer och underhållspersonal ser Produktionsdirektör Per Nilsson att det finns behov även med ny teknik, till exempel artificiell intelligens. 

– Jag ser väldigt ljust på Gränges framtid med tanke på utvecklingen som sker. Att vi utökar vårt produktsegment med batterikatodfolie bidrar till en trygg och stabil verksamhet där modernisering blir en viktig del, säger Per.

undefined
”Att vi utökar vårt produktsegment med batterikatodfolie bidrar till en trygg och stabil verksamhet där modernisering blir en viktig del”, säger Produktionsdirektör Per Nilsson.

Magnus Toth och Olivia Skogberg jobbar på Gränges i Finspång. Magnus arbetar som operatör och skift koordinator på valsverket medan Olivia jobbar som operatör i omsmältverket. Trots deras olika roller inom företaget delar de samma positiva bild av Gränges.

– Det finns en stor teamkänsla, vi jobbar efter ett gemensamt mål och vi hjälper varandra, säger Magnus.

Olivia instämmer och förklarar att arbetsmiljön är väldigt stöttande och inkluderande. Hon började sin anställning i våras och hade ingen tidigare erfarenhet inom branschen, men detta var ingenting som stod i vägen.

undefined
Magnus Toth och Olivia Skogberg jobbar som operatörer i Finspång. ”Det finns en stor teamkänsla på Gränges”, säger Magnus

Då produktionen i Finspång är igång dygnet runt arbetar de anställda i skift. Magnus jobbar treskift medan Olivia jobbar femskift. Arbetstiderna trivs de båda mycket bra med.

– Det bästa med att jobba på Gränges är balansen i arbetet mellan det fysiska arbetet och det mentala. Jag kan jobba natthelg med tre tolvtimmarspass men innan det har jag en frivecka där jag är ledig, säger Olivia.

Nu ser de båda fram emot att batterifolieprojektet Helios ska dra igång. 

– Det är jättehäftigt att få vara med och starta upp något helt nytt, säger Magnus.

Gränges

Läs mer om Gränges och lediga jobb här: Karriär | Gränges (granges.com)

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.