Annonssamarbete med Happy Homes Färgservice

Här finns experthjälp för dig som renoverar hemma

Att lista ut vilka kulörer som passar ihop, hur de ser ut i olika ljusinsläpp och hur de harmonierar tillsammans är inte det lättaste. Därför finns personalen på Happy Homes tillhands för att hjälpa: ”Det känns tryggt att veta att vi kan ge de bästa råden till våra kunder”, säger Malin Lindström, butikschef.

Erik Wetterhall, till vänster, Malin Lindström i mitten och Cecilia Wetterhall till höger.

Erik Wetterhall, till vänster, Malin Lindström i mitten och Cecilia Wetterhall till höger.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2023-04-01 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Erik och Cecilia Wetterhall är tillsammans delägare av butiken Happy Homes Färgservice i Linköping. Tillsammans med butikschefen Malin Lindström och resten av personalstyrkan blir de ett starkt team med specialkompetenser.

undefined
Erik Wetterhall, till vänster, Malin Lindström i mitten och Cecilia Wetterhall till höger.

– Styrkan hos vår personal är att vi letat efter olika personlighetstyper och alla har olika intressen. För att arbeta här behöver man inte bara ha ett stort intresse för renovering, utan även för människor. Det är väldigt viktigt för oss, säger Cecilia.

Hon fortsätter:

– Några av oss är duktiga på färg, vissa specialiserar sig inom byggnadsvård och andra är duktiga på maskiner, det finns alltid någon för varje situation. Vi har ett stort nätverk med specialkompetenser och det gör oss väldigt starka tillsammans. Ett team av nördar är vad vi är, säger Cecilia skrattandes. 

Malin instämmer och tillägger:

– Vi prioriterar verkligen kundupplevelse och kompetens. Det känns tryggt att veta att vi kan ge de bästa råden till våra kunder. Vi skulle aldrig svara att något inte ingår hos oss när en kund presenterar sin förfrågan, vi löser det. 

undefined
"Vi prioriterar verkligen kundupplevelse och kompetens".

Butiken är en modern färgfackhandel och sortimentet består av till exempel färg, tapeter, golv, kakel och klinker, grillar, microcement och puts. Här finnes allt för de som planerar att genomföra mindre reparationer och renoveringar hemma.

– Nu kommer vi dessutom bli den enda butiken i Linköping som blandar linoljefärg med start från april och framåt. Det kommer bli en spännande satsning och vi ser verkligen fram emot att se hur det kommer gå, säger Erik.

– Vi har sålt linoljefärg innan och kan byggnadsvård, men nu har vi utbildat oss ytterligare och det är även viktigt att nämna att det inte är några maskiner inblandade utan vi kommer själva laborera med silar, pigment och teskedar. Det här är ett hantverk som vi kommer erbjuda, tillägger Cecilia.

undefined
Byggnadsvård är en viktig del av sortimentet i butiken.

Personalen i butiken erbjuder två tjänster som är till för att hjälpa kunderna att lyckas med sina renoveringar. Den första kallar de för fasadkollen och den andra för färgsättningshjälpen.

– Fasadkollen innebär att vi skickar ut en tekniker som gör en analys av hur huset mår, om panelerna behöver bytas och vad som kan behöva tänkas på vid eventuell ommålning. Därefter får kunden ett besiktningsprotokoll där allt som teknikern kommit fram till står med, berättar Erik.

undefined
Butiken är en modern färgfackhandel.

– Sedan har vi även färgsättningshjälpen som är den andra tjänsten. Oftast ringer kunden in och vi frågar vad de behöver hjälp med. Antingen tar de med sig ritningar till butiken eller så kommer vi ut till deras hem. Kunden har ofta en tanke när de ska renovera, men de behöver ibland hjälp med att se vilka kulörer som passar ihop, hur de ska tänka med ljusinsläpp och hur de ser till att allt harmonierar tillsammans, förklarar Malin.

undefined
Här säljs tapeter i alla möjliga mönster och färger.

Nyligen har butiken flyttat till nya lokaler som Cecilia och Erik hade tydliga drömmar och visioner om hur det skulle se ut i redan innan. Därför bad de om att få göra planritningen själva.

– Här lämnas inget åt slumpen, det finns en tanke bakom allt. Vi vill bidra med en helhetsupplevelse åt kunderna, säger Malin.

– Min pappa är arkitekt, så med hjälp av honom och en projektgrupp har vi fått vara med och bestämma hur allt ska se ut på detaljnivå. Vi är den färgbutiken i stan som erbjuder flest varumärken och som helt klart ligger i framkant gällande miljöaspekten. Det är vi väldigt stolta över, tillägger Cecilia avslutningsvis.

Happy Homes Färgservice
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.