Annonssamarbete med Åtvidabergs kommun

Flyttade från USA till Åtvidaberg: "Har hittat hem"

Desireé och Olof tog sitt pick och pack och flyttade över Atlanten – hela vägen från USA till Åtvidaberg. "Här finns trygghet och närhet till naturen på ett helt annat sätt. Det är fantastiskt", säger Olof Zetterlund.

Desireé och Olof Zetterlund vill alltid bo i Åtvidaberg.

Desireé och Olof Zetterlund vill alltid bo i Åtvidaberg.

Foto: Åtvidabergs kommun

Native2024-05-28 17:04
Detta är ett annonssamarbete.

Ungefär tre och en halv mil utanför Linköping ligger Åtvidaberg där Olof och Desireé Zetterlund har hittat sin oas. Flytten hit var inte självklar. Tvärtom hade paret faktiskt aldrig ens varit i Åtvidaberg när de påbörjade budgivningen från USA.

– Efter två år i USA var vi redo att komma till Sverige, och vi visste att vi ville köpa hus någonstans i Linköpingsområdet. Vi hörde mycket gott om Åtvidaberg, säger Olof.

undefined
Bysjön är en populär besöksplats och ligger i hjärtat av Åtvidaberg.

Ordet spred sig från vänner som bosatt sig i krokarna, som upplevde livet i kommunen som tryggt, naturnära och familjevänligt. Med två små barn lockades makarna Zetterlund av en vardag präglad av trygghet, så när deras drömhus lades ut till försäljning var det inget snack om saken – hit ville de flytta.

– Vi budade från USA och vann budgivningen. Och på den vägen är det. Vi har hittat hem här i Åtvidaberg. Det är vår pärla i Östergötland. Här vill vi bo, fortsätter han.

– Vi fick verkligen jackpot, både med boendet och läget. Varje gång vi är ute hittar vi något nytt vi älskar, säger Desireé.

undefined
Tillsammans driver de en löparklubb. En av många aktiviteter som finns att göra i kommunen.

Trots sin storlek erbjuder kommunen i princip allt man kan behöva. I alla fall enligt Olof och Desireé. 

– Det bästa med Åtvidaberg är närheten. Närheten till naturen och närheten till skolor vilket är väldigt värdefullt för oss som småbarnsfamilj, säger Olof.

– Det finns så mycket att upptäcka och se. Djur, natur och hjärtat av Åtvidaberg som är Bysjön. Det finns jättebra restauranger också. Man behöver inte åka någon annanstans, fortsätter Desireé. 

Familjen upplever att det har varit lättare än förväntat att ta sig in i gemenskapen på orten. Dessutom finns rikligt med aktiviteter och föreningsliv för alla åldrar. Själva driver Zetterlunds en löparklubb.

undefined
Via löparklubben kommer familjen ut i naturen och får umgås med andra invånare i Åtvidaberg.

– Min familj springer mycket och driver en egen löparklubb. På så sätt är det lätt att samlas och snabbt komma ut i naturen. Men även dans och fotboll är stort här, så det finns något för alla, säger Olof. 

– Det är mycket aktiviteter som genomförs. Då är det lätt att komma in i samhället om man är delaktig. Att man känner samhörighet, säger Desireé.

En till faktor som gör att familjen trivs så bra är möjligheterna för företagare och entreprenörer. Desireé driver nämligen ett eget företag, något som blivit positivt bemött i området. För den som trots allt vill jobba i en större stad finns det även gott om möjligheter att pendla till Linköping, något som Olof gör.

– Jag tycker att alla borde flytta hit. Jag kan inte förstå att inte fler har hittat den här magiska platsen. Det är underbart här, avslutar Desireé.

undefined
I templet vid Bysjön passade makarna Zetterlund på att återskapa sin vigsel, för att fira 10 år som gifta. Platsen betyder mycket för dem.

Om Åtvidaberg

Län: Östergötlands län
Avstånd till Linköping: Cirka 3,5 mil
Invånare: Cirka 11 500, varav närmare 7 000 i centrala Åtvidaberg
Läge: Ett attraktivt läge med närhet till både kust och storstad. Här finns vacker natur med sjöar, bad och ett rikt friluftsliv. En kommun med framåtanda som erbjuder goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Åtvidaberg har även en stark bruks-, industri- och fotbollshistoria.

Läs mer om Åtvidabergs lyckade läge på atvidaberg.se/laget

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.