Annonssamarbete med TREND

Så skapar du en lugn atmosfär hemma

Cecilia Wetterhall, ägare av butiken.
Cecilia Wetterhall, ägare av butiken.

När livet är stressigt och utmanande är det viktigt att ha en trygg plats att komma hem till, och det är något som Cecilia Wetterhall vill hjälpa människor att få. ”Att verkligen trivas i sitt hem reducerar stress och gör att vi mår bra”, säger hon.

Native 10 mars 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Det är en vårmorgon i mars, solen skiner in genom de stora fönstren och Cecilia Wetterhall står leende i entrén till lifestylebutiken Trend – hennes lugna oas.

undefined
I skapandet av butiken har Cecilia lagt ned sig själ i varenda detalj.

– Vi vill att den här butiken ska vara mer än en butik, det ska vara en lugn plats och en motpol till allt annat. Livet kan vara stressigt och hårt, kanske mer i dessa tider än någonsin. Så den här butiken är mitt sätt att försöka skapa en trygghet och minska stress för både mig och andra. 

undefined
Cecilia Wetterhall, ägare av butiken.

År 2015 köpte Cecilia och Erik butiken Färgservice och startade sedan en butik i butiken med inredning vid namn Trend. Nu har de flyttat till en ny lokal och öppnade upp butiken med ett nytt koncept den tionde januari. Här säljs allt man kan tänkas behöva i ett hem.

– Det här är en plats där man ska känna sig trygg och välkommen. I grunden är jag sjuksköterska och jag brinner verkligen för att försöka se lite djupare hos människor. Därför har jag sett till att man inte bara kan handla här, utan även sätta sig ned med en kopp kaffe i lugn och ro och umgås. 

undefined
Lifestylebutiken Trend är Cecilias lugna oas.

I skapandet av butiken har Cecilia lagt ned sin själ i varenda detalj. Till och med de lugna låtarna som spelas i bakgrunden är varsamt utvalda av henne.

– Jag har minnen till alla låtar som spelas. När jag går omkring här påminns jag av olika händelser i mitt liv, till exempel en fantastisk konsert, eller en låt som spelades när jag gick på en promenad och fick en inre uppenbarelse, eller en låt som påminner om min bästa vän, säger hon.

undefined
Här är utbudet en salig blandning av inredning, kläder, smycken, hudvård, väskor och delikatesser.

– Till och med när jag hade en elektriker här som skulle göra det sista inför öppningen så vände han sig om och sa att det var så härligt att arbeta i den här miljön och att han kände sig så lugn. Det gjorde mig så glad för det är precis det som är mitt mål.

Den lugna atmosfären i butiken och den hemtrevliga känslan är vad Cecilia vill hjälpa andra att uppnå i sina egna hem.

– Jag tror att de som inte bryr sig om hur det ser ut i sina hem påverkas mer än vad de tror. Har man ett hem där man verkligen trivs tror jag att det både reducerar stress och att man mår mycket bättre.

undefined
"Här finns det något för alla".

Butiken har ett brett sortiment för att man ska kunna komma dit och hitta allt som kan behövas. 

– Vi blandar inredning med kläder, smycken, väskor, hudvård och delikatesser som man kan handla till fest, vardag, kontor och hem. Eller kanske köpa en present till någon man tycker om eller unna sig själv något fint. Det finns något för alla.

– På helgerna har vi även en blomsterbar med snittblommor där man kan plocka ihop en helgbukett och även ett café där man kan slå sig ner och insupa atmosfären över en god kopp kaffe och bulle. Vi erbjuder allt som man har i hemmet för att förgylla tillvaron. 

undefined
"Jag tror att de som inte bryr sig om hur det ser ut i sina hem påverkas mer än vad de tror", menar Cecilia.

Om man inte vet själv hur man hittar den här lugna känslan i hemmet så hjälper Cecilia gärna till. Antingen genom att prata i butiken eller så följer hon med hem och för att kika på hur det ser ut. 

– Vi erbjuder hembesök för att hjälpa till att skapa hemkänsla eller att hitta den röda tråden i inredningen. Ibland räcker det bara med att möblera om, vissa tror att man måste slänga ut allt man har, men så är det oftast inte. 

Cecilias tre tips på hur man får till en lugn atmosfär hemma:

  1. En viktig del är att plocka bort. De saker du verkligen njuter av ska få ta plats, men tänk lite minimalistiskt.
  2. Använd en färgskala som efterliknar naturen. Vitt är en färg som många väljer, men jag skulle säga att det är en svår kulör. I Skandinavien gillar många ljusa färger, men ljust behöver inte vara vitt, satsa i stället på till exempel ljusa gråa och beiga färger.
  3. Ta in saker från naturen som till exempel pinnar, grenar, kottar eller växter. Vi har till exempel ett träd här i butiken som jag spenderade mycket tid att leta efter. 
Trend

Kontaktuppgifter:

Sociala medier: @trendbylkpg

Mejl: info@trendbylinkoping.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.