Annonssamarbete med Karlssons Träkonstruktioner

Enmansföretaget satsar på att kunna renovera allt

Altaner, tv-möbler och husrenoveringar. Karlsson’s Träkonstruktioner erbjuder en stor variation av tjänster där personlig kundkontakt står i fokus. Just nu pågår projektet med att renovera en 1800-talsvilla för fullt.

Fredrik Karlsson.

Fredrik Karlsson.

Foto: NTM Media/Content Studio

Native2023-12-19 14:19
Detta är ett annonssamarbete.

Efter flera år i byggbranschen ville snickaren Fredrik Karlsson ta sig an en ny utmaning. Resultatet blev starten på byggföretaget Karlsson’s Träkonstruktioner 2019. Sedan dess har enmansföretaget väletablerat sig på marknaden.

undefined
1800-talsvillan i Mjölby renoveras för fullt.

– Vi gör allt från altaner, utbyggnader och tillbyggnader till renoveringar av hus. Sen har jag ett snickeri också som vi kompletterar mycket med, vi kan ta fram lister och tillverka det mesta som inte finns att köpa längre. Vi kan bygga platsbyggd inredning som garderober, tv-möbler och bord. Grundidén är att kunna renovera allt och att ha bredare utbud än vad en vanlig byggfirma kan erbjuda, säger Fredrik.

undefined
"Det är en otrolig renovering, det är verkligen kul att få göra den".

 Eftersom Fredrik erbjuder en så bred palett av tjänster är den ena dagen inte den andra lik för Fredrik. Dessutom ser han hur efterfrågan av specifika jobb varierar utifrån vad som är populärt och inte.

undefined
Fredrik renoverade en del av huset för två år sedan, då byttes kök och alla golv ut.

– 2020 var altaner vanligast, alla skulle ha en altan hemma. Året efter var det mycket nybyggnader av garage. Det är blandat allt mellan himmel och jord, ena dagen gräver man en grund för ett utbygge och andra dagen sitter man och täljer av på millimetern, säger han.

undefined
Fredrik Karlsson.

Fredriks senaste projekt är en renovering av en 1800-talsvilla utanför Mjölby. Fredrik renoverade en del av huset för två år sedan, då byttes kök och golv ut. Nu är han tillbaka för att renovera övervåningen.

undefined
Den ena dagen inte den andra lik för Fredrik

– 1800-talsvillan var orörd sen den byggdes. Vi har brutit ner all gammal panel i taket och byggt upp nya takstolar, isolerat upp allt så det blir varmt och skönt och sen slagit tillbaka en likvärdig panel så det ser ut som den är original. Vi har slipat alla golv så de ser nya ut och fräschat till så det finns en standard som hus har idag, säger han och tillägger:

undefined
"Jag är med från första mötet till sista mötet", säger han.

– Det är en otrolig renovering, det är verkligen kul att få göra den.

Det märks att Fredrik brinner för sitt yrke, han är mån om att leverera produkter av hög kvalité och ser jobbet mer som en livsstil än ett yrke.

undefined
Fredrik ville ta sig an en ny utmaning.

– Jag har en yrkesstolthet och vill verkligen göra alla mina uppdrag med största noggrannhet.

Karlsson’s Träkonstruktioner utgår från Motala där snickeriet finns men utför jobb i hela Östergötland. Eftersom företaget endast styrs av Fredrik får kunderna ett personligt bemötande där de kan känna sig trygga med hela processen. 

undefined
Företaget gör många olika typer av uppdrag.

– Jag är med från första mötet till sista mötet, man har bara kontakt med mig. Tar vi in en underentreprenör som en elektriker eller rörmokare så står vi oftast för dem, man får verkligen helheten och slipper rådda i det själv. Man tar kontakt med mig så löser jag resten, säger han.

undefined
Information

Hemsida: https://karlssonstra.se/

Telefon: 0760 39 26 00

Mejl: fredrik@karlssonstra.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.