Annonssamarbete med Åtvidabergs kommun

”Grebo-andan är unik”

Gemenskap, sammanhållning och en idyllisk uppväxt för barnen. Så beskriver Ida och Kristoffer Luggre livet i Grebo. ”Om man vill leva ett lite enklare och mer avstressat liv så är det här helt rätt val”, säger Kristoffer.

Ida och Kristoffer Luggre tillsammans med sina söner som är fyra respektive tre år.

Ida och Kristoffer Luggre tillsammans med sina söner som är fyra respektive tre år.

Foto: Åtvidabergs kommun

Native2024-06-01 03:00
Detta är ett annonssamarbete.

En försommardag möter vi Ida och Kristoffer “Krippe” Luggre i deras radhus i en nybyggd del av Grebo. Huset är välinrett och leksakerna på golvet skvallrar om att det även bor små barn här.

– Vi trivs väldigt bra med att bo i Grebo, det är en familjär känsla här ute. Du bor i ett litet samhälle nära en stor stad vilket jag tycker är väldigt positivt, säger Ida.

undefined
Grebo förskola, där familjens två barn går. Både Ida och Kristoffer arbetar som lärare och de lyfter att Åtvidabergs kommun är en väldigt bra skolkommun.

Det var för snart fyra år sedan som Ida och Kristoffer började att leta hus. Familjen växte och de ville ha en tomt för sina barn att leka på. De letade boende i närheten av Linköping och landade till slut i Grebo, där de både fick mer hus för pengarna och en trygg plats för sina barn att växa upp på.

– Vi ville hitta ett ställe där man känner sig trygg genom hela barnens uppväxt. Från att de är små till att de blir mer självständiga och hänger med kompisar på gatorna. Jag tror att vi alltid kommer känna oss trygga i Grebo, säger Ida.

Den familjära känslan där alla hälsar på varandra, hjälps åt och bjuder in till umgänge är en stor anledning till att både Ida och Kristoffer trivs så bra i området. 

– Det är en fin gemenskap och hjärtlighet här ute. Människor är öppna och tycker bra om varandra. Jag skulle säga att Grebo-andan är unik, säger Kristoffer.

undefined
I Grebo finns mycket att göra för stora och små. Här finns bland annat discgolf, fina grillplatser och lekparker.

Familjen Luggre spenderar en stor del av sin fritid hemma. De har gott om grannar med barn i samma åldrar som de gärna umgås med och de spenderar mycket tid utomhus. Favoritplatserna i närområdet är den familjevänliga badplatsen och den lilla skogsdungen bakom huset. 

– Det är väldigt naturnära, vi har nära till både sjö och skog. Det är en idyllisk miljö för barnen att växa upp i, säger Kristoffer.

undefined
Lundbybadet, en familjevänlig badplats och en av familjen Luggres favoritplatser i närområdet.

Både Ida och Kristoffer arbetar som lärare och de lyfter att Åtvidaberg är en väldigt bra skolkommun.

– Det är ytterligare en fördel med att bo här och något jag värdesätter, både eftersom jag arbetar som lärare och eftersom barnen ska spendera väldigt många år i skolan, säger Ida.

undefined
Ida och Kristoffer uppskattar båda den familjära känslan i Grebo. ”Gemenskapen och sammanhållningen är unik”, menar Ida.

Just nu pågår en etablering av området och tomter i det nya bostadsområdet Grebo Norrby kommer att släppas under hösten. Både Ida och Kristoffer kan varmt rekommendera andra att flytta till platsen som blivit deras hem.

– Om man är ute efter ett familjärt, naturnära grannskap och om man vill leva ett lite enklare och mer avstressat liv så är det här helt rätt val. Det har det varit för oss, säger Kristoffer.

Nytt bostadsområde

I området Norrby, nordväst om orten Grebo, utvecklar Åtvidabergs kommun ett nytt sjönära bostadsområde med cirka 200 tomter. Norrby ligger precis vid sjön Ärlångens strand, i hjärtat av det lummiga eklandskapet som sträcker sig från Sturefors slott vidare mot Grebo. Området Norrby är kuperat. Det planeras för tomter i olika lägen, både nära sjön, men även på höjden med utsikt över omgivningarna som är omringade av åkerholmar med ekdungar.

Försäljningsstart av tomter i området kommer att ske under hösten 2024.

Läs mer om Grebo Norrby.

Om Åtvidaberg

Län: Östergötlands län
Avstånd till Linköping: Cirka 3,5 mil
Invånare: Cirka 11 500, varav närmare 7 000 i centrala Åtvidaberg
Läge: Ett attraktivt läge med närhet till både kust och storstad. Här finns vacker natur med sjöar, bad och ett rikt friluftsliv. En kommun med framåtanda som erbjuder goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Åtvidaberg har även en stark bruks-, industri- och fotbollshistoria.

Läs mer om Åtvidabergs lyckade läge på atvidaberg.se/laget

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.