Annonssamarbete med Roséns Begravningsbyrå”En begravning behöver inte vara dyr för att vara värdig”

”En begravning behöver inte vara dyr för att vara värdig”

När det är dags att säga adjö till en älskad är varje steg på den sista resan viktigt. Roséns Begravningsbyrå är med er varje steg på vägen, med en respektfull närvaro och en öppenhet för att skapa en begravning som speglar den avlidnes liv och önskemål.

Sedan några år tillbaka har Centrala Begravningsbyrån och Roséns Begravningsbyrå förenats under samma namn. Trots denna sammanslagning tror många kunder att Centrala Begravningsbyrån inte längre existerar. Men i själva verket har den bara integrerats med Roséns. Personalen välkomnar de kunder som har hittat till dem, och är glada för att kunna fortsätta att erbjuda sin service under det nya namnet.

undefined

Personalen består av begravningsrådgivarna Jerker Vennerqvist, Magnus Forss, Evelina Hellgren och Johan Ågren. Jerker berättar:

– Vi förstår att varje person är unik och att varje familj har olika behov när det gäller att säga farväl till sin älskade. Därför tar vi inget för givet. Vi tar fram tyget och saxen och skräddarsyr varje begravning efter de anhörigas önskemål. 

undefined
Föremål som påminner om den avlidnes liv är uppskattade.

Magnus instämmer och tillägger:

– Vissa föredrar det gamla traditionella, medan andra vill ha något mycket mer personligt och unikt. Hos oss finns ingen mall att följa, bara öppna öron och en vilja att lyssna in på vad som är viktigt för er.

undefined

– Ett av våra starkaste verktyg är vår lyhördhet. Vi är snabba på att fånga upp förväntningar och eventuella funderingar – vilket gör att de anhöriga att känna sig sedda och hörda, förklarar Evelina.

De är också med efter begravningen, när det är dags att hantera minnen och sörja. De kan hjälpa till att skapa ett minnesalbum med bilder och gåvor till fonder, och att hitta sätt att hedra den avlidnes minne på ett meningsfullt sätt. 

– Vi är övertygade om att varje människas liv förtjänar ett värdigt farväl, och vi är här för att se till att det blir så, säger Jerker. 

undefined
"Varje familj har olika behov när det gäller att säga farväl till sin älskade".

Vad innebär en värdig begravning? 

– För oss handlar det om att skapa en ceremoni som är en sann spegling av den avlidnes liv och personlighet. Det kan innebära att välja dekorationer och musik som var betydelsefull för den avlidne, att inkludera personliga minnen och berättelser i ceremonin, eller att låta intressen och passioner genomsyra hela tillställningen, förklarar Johan.

undefined

En begravning behöver inte vara dyr för att vara värdig. På Roséns tror de på att enkelhet och personlig omtanke kan göra även den mest enkla ceremonin till en vacker och minnesvärd hyllning till den avlidne. 

– Vår erfarenhet och kompetens gör att vi kan skapa en meningsfull begravning oavsett budget eller önskemål, tillägger Magnus.

undefined

Vad gör då en begravningsrådgivare? 

– För oss är det inte bara ett jobb utan en kallelse att finnas till hands i en svår situation och att hjälpa er genom den. Från det första samtalet och bokningen av tiden till att planera ceremonin, ordna med blommor och musik, och se till att allt flyter smidigt på själva dagen, menar Evelina. 

På Roséns Begravningsbyrå är de stolta över att vara en del av den förändring som sker inom begravningsbranschen. De är med i framkanten när det gäller att anpassa sig till nya tider och att erbjuda en mer personlig och lyhörd service. 

– Vi ser varje familj och varje begravning som unik, och vi är här för att göra det omväxlande och svåra arbetet så smidigt och respektfullt som möjligt för er, säger Jerker avslutningsvis.