Annonssamarbete med Pretty By Linköping

De satsar på en personlig modebutik till många kvinnor

Hos Pretty By Linköping hittar du kläder som passar kvinnor i många olika stilar, åldrar och storlekar. Här kan du även köpa skor, smycken och väskor, samt ett brett sortiment av festkläder. ”Har man aldrig tidigare varit med om att kläder kan vara så sköna så blir man både förvånad och lycklig”, säger Veronica, en av ägarna.

Veronica och Kent har ägt butiken sedan 2018.

Veronica och Kent har ägt butiken sedan 2018.

Foto: NTM media/Content Studio

Native2024-03-25 16:37
Detta är ett annonssamarbete.

Butiken på Sankt Larsgatan gick tidigare under namnet Pret. När Veronica och Kent Fäldt tog över butiken 2018 bytte den namn till Pretty By Linköping. Utöver ägarna arbetar tre andra personer som ansvarar för olika områden.  

– Vi tycker om varandra och gillar verkligen att jobba ihop. Och det känner jag att kunderna också märker av, säger Kent.  

– Amal har varit här i 16 år. Hon ansvarar för skyltning och är som en stylist för våra kunder. Christine ansvarar för glasögon och att allt ser fint ut i butiken och Lena är ansvarig för jeans, skor och strumpor. Lena jobbade på Twilfit förut och vet vad som funkar under kläderna för att det ska se bra ut, säger Veronica. 

undefined
Christine, Amal, Lena och ägaren Veronica i butiken på Sankt Larsgatan.

Butiken säljer främst kläder men har även ett brett utbud av väskor, smycken, skor och strumpor. Ägarna förklarar att de valt högkvalitativa varumärken som passar en bredare målgrupp. 

– När vi tog över butiken ville vi passa på att göra någonting nytt. Vi skaffade en helt ny stil och riktade oss till fler kvinnor och åldrar. Vi tog in Betty Barclay och det blev populärt på en gång. Vi valde även att behålla Camilla Thulins kläder och under årens lopp har fler varumärken kommit in i butiken som exempel Joseph Ribkoff, säger Veronica. 

– Vi valde också festkläder från Vera Mont. Det finns ingen annan butik, vad vi vet, som har satsat på en festavdelning som vi har. Här kan vi erbjuda plagg i olika klädkoder och storlekar. Har man aldrig tidigare varit med om att kläder kan vara så sköna så blir man både förvånad och lycklig. 

undefined
Butiken säljer olika accessoarer, bland annat dessa smycken.

Pretty By Linköping säljer produkter som är etiskt tillverkade, vilket är viktigt, anser ägarna. 

– Det är bara vuxna människor som gör våra produkter. Det ligger i tiden att tänka etiskt, och det gäller även när det kommer till djuren. Djuren som används till våra cashmirkläder går ute året om. De handkammas och sen plockas fibrerna för hand och görs till ett garn, berättar Veronica. 

undefined
Veronica och Amal kollar igenom klädbeställningar.

Hur går ett besök till? 

– Kommer det in en ny kund erbjuder jag en guidad visning där jag visar upp vad som finns. Sen får kunden titta själv eller så har hon hittat massor som hon vill prova. Sen hjälper jag till med att hämta ny storlek eller annat. Vi är med från början till slut – om kunden vill, säger Veronica. 

 – Vill man inte ha hjälp utan hellre tittar själv är det inga problem, men vi hälsar alla kunder välkomna, de ska känna sig sedda, flikar Kent in. 

Kent och Veronica säger att kunderna är varmt välkomna att besöka butiken för att titta på utbudet eller hitta en ny favorit.

 – Kom gärna in och se vad vi har, många som inte varit här tidigare upptäcker hur fina saker vi har. Vi har även kunder som kallar oss för deras ”må bra-butik”, efter ett besök hos oss känner de sig glada. När vi får höra det känner jag att vi har lyckats, säger Veronica.

undefined
Lena, Amal och Christine visar upp butikens utbud.

Butiken håller även i olika evenemang. De har haft modevisningar som lockat omkring 150 personer och nu har de även mingelmodevisningar och tjejkvällar i butiken. 

– Det är inte som en klassisk modevisning utan modellerna minglar runt och så kan besökarna se kläderna på nära håll. På tjejkvällarna kör vi antingen modevisning på matta eller mingel. Vi bjuder på dryck med tilltugg och inspiration. Under de kvällarna har man verkligen personlig service, då får man vara helt själv med sina kompisar som smakråd, säger Veronica. 

 – Vill man själv ha en egen tjejkväll så är det bara att höra av sig. Kom in till butiken eller kontakta oss via hemsidan. Mingelmodevisningarna har vi ungefär en gång i månaden, information om det finns på våra sociala medier, i butiken och på hemsidan, säger Kent. 

Kontakt

Adress: Sankt Larsgatan 25 B

Mejl: info@prettybylinkoping.se

Telefon: 013-103520

Hemsida: https://www.prettybylinkoping.se/

Karta: Pretty By Linköping
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.