Detta är ett annonssamarbete

De säljer fler och fler bostäder via sin egen hemsida

"Vi konkurrerar redan idag med Hemnet."
"Vi konkurrerar redan idag med Hemnet."

– Det är en trend som ofta leder till väldigt nöjda parter, berättar Philip Stråkander, fastighetsmäklare och delägare på Bjurfors i Linköping.

Native 16 november 2020 09:54
Detta är ett annonssamarbete.

Bjurfors mäklarbyrå i Linköping märker av en ökad efterfrågan på förhandsvisningar av objekt som ligger ute till försäljning. Detta har sedermera lett till en ökning av köp som sker innan officiella visningar, både av bostadsrätter och hus. 
– Ökningen beror på att vi får in allt fler intressenter tidigare i processen via vår egen hemsida, säger Philip Stråkander, fastighetsmäklare och delägare på Bjurfors i Linköping. 

undefined
"Vi konkurrerar redan idag med Hemnet."

”På förhand” 
Allt fler bostäder läggs ut som framtida försäljningar. Det här är ett resultat av den digitaliserade bostadsannonsen som gjort det möjligt att ta fram värdefull data och information om en bostad – Hur länge har den legat ute? Har den legat ute tidigare? Har priset höjts eller sänkts? Detta har i sin tur lett till ett uppdämt behov hos säljare och mäklare att testa marknaden, ofta på den egna hemsidan. Med Bjurfors koncept ”På förhand” ges säljaren chansen att i god tid förbereda sin försäljning. Bostaden kan läggas ut med eller utan bilder beroende på hur långt man har kommit i försäljningsprocessen, allt för att snabbt och enkelt komma ut på marknaden i ett tidigt skede.
– Vår hemsida blir större och större och vi säljer fler och fler objekt via den, berättar Philip.  

Är det här det nya sätter att köpa och sälja bostäder? 
– Ja. Det ger oss som mäklare möjlighet att tidigt i processen orientera oss i vad våra kunder letar efter och att matcha det med bostäder som finns inne. Dessutom får vi mer tid till att jobba med kundens egen bostad och göra den redo för försäljning. Det leder också ofta till väldigt nöjda parter – köparen ges möjlighet att köpa en bostad som den är väldigt intresserad av och säljaren känner att den har fått ett pris som han eller hon är nöjd med. 

undefined
Med Bjurfors koncept ”På förhand” ges säljaren chansen att i god tid förbereda sin försäljning.

Kommer mäklarbyråernas egna hemsidor att konkurrera ut Hemnet? 
– Vi konkurrerar redan idag med Hemnet och på sikt kommer vi förmodligen att sälja mer eller mindre alla våra objekt via vår hemsida.

Gå inte miste om intressanta objekt
Det ökade antalet förhandsköp vittnar också om en bostadsmarknad som det är fortsatt högt tryck på – vilket Philip bekräftar. 
– Därför är det viktigare än någonsin att vara aktiv i sitt sökande och att finnas med i mäklarens register för att ha chans på förhandsobjekten. Det är också jätteviktigt att man anmäler sig till visningarna så att man inte går miste om intressanta objekt. Finns man med i våra register har vi möjlighet att ta kontakt med alla som anmält sitt intresse om det skulle arrangeras en förhandsvisning av objektet, förklarar Philip.   

Om du får in ett förhandsbud som ligger 200 tkr kronor över marknadsvärdet, och du som mäklare vet att bostaden förmodligen inte hade gått för så mycket vid en budgivning, signalerar du det till budgivaren? 
– Jag tycker det är viktigt att informera en budgivare som ligger högt över marknadsvärdet. Men vår marknadsbedömning kan ibland vara lägre än vad den specifika kunden värderar objektet till utifrån sina behov. Säg att man har väntat i två år på rätt bostad och tänker sig bo där livet ut, då är det kanske dyrt på kort sikt men inte på lång sikt. 

undefined
Bjurfors mäklarbyrå i Linköping märker av en ökad efterfrågan på förhandsvisningar av objekt som ligger ute till försäljning.

Blir det billigare att köpa och sälja på förhand via er hemsida? 
– Jag skulle inte säga att det blir billigare, men det blir inte heller dyrare. Vi når i regel ett likvärdigt prisläge som vi normalt tidigare nådde via officiella visningar. Detta tack vare att vi har ett väl utvecklat kundregister som ofta leder till förhandsvisningar med efterföljande budgivning eller förhandling.

Sammanfattningsvis – vad ska man göra för en lyckad försäljning? 
– Var förberedd! Ju mer förberedd försäljningen av det egna boendet är, desto bättre kommer resultatet av den att bli. Kontakta din mäklare tidigt i processen och lägg upp en plan. Genom att lägga ut den egna bostaden ”På förhand” på vår hemsida undviker man att försäljningen blir ett stressmoment och på så sätt kan vi skapa rätt förutsättningar för att uppnå bästa möjliga bostadsprestation. Parallellt med försäljningen av den egna bostaden frågar vi också alltid våra kunder vilken typ av bostad de är ute efter och vilka områden som är relevanta. Det gör oss inte bara till mäklare utan också till köpagenter.  

Bjurfors Linköping

BESÖKSADRESS:
Sankt Larsgatan 24
582 24 Linköping

E-POST: linkoping@bjurfors.se
TELEFON: 013-560 33 20

Här kan du läsa mer om Bjurfors koncept "På förhand" eller kontakta någon av Bjurfors Linköpings mäklare. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.