De hjälper dig med ditt hems hjärta

Att ett kök benämns som ”hemmets hjärta” är inte ovanligt. Här umgås vi med vänner och familj, lagar minnesvärda middagar och bakar födelsedagstårtor. Det är kort sagt en betydelsefull del av ditt hem, och det är därför viktigt att du trivs i ditt kök. Att renovera eller bygga ett helt nytt kök kan vara lättare sagt än gjort.

När Sofie fick se Marbodals kök Tall föll hon direkt.

När Sofie fick se Marbodals kök Tall föll hon direkt.

Foto: Öst Media

Native2021-04-19 16:11
Detta är ett annonssamarbete.

I snart åtta år har Annelie Orest arbetat som köksdesigner, varav hon de tre senaste åren haft glädjen att sälja Marbodalkök på K-Bygg i Motala. Det var när hon själv skulle börja renovera sitt kök och hade bokat tid hos en köksdesigner som hon insåg att det kunde vara hennes drömjobb. 

— Jag kände att jag var redo för en ny utmaning i livet, men var osäker på vad. När jag väl förstått vad en köksdesigner arbetar med föll jag direkt för yrket och hade turen att få ett jobb där jag även fick utbildning i alla ritprogram, vitvaror och allt man kan tänkas behöva veta. 

undefined
Annelie på K-Bygg tipsade familjen om ett skafferiskåp som blev ett perfekt komplement i köket!

Planering, planering och åter planering
Det är en stor investering att renovera eller bygga ett helt nytt kök, och det är ett projekt du ska känna dig nöjd med i flera år framöver. Här är planering a och o, och i början kommer du antagligen att stöta på fler frågetecken än utropstecken. Vad saknar vi i vårt kök idag? Behöver vi ett större kök? Hur vill vi använda köket? När dessa frågor börjar samlas på hög kan det vara skönt att kunna vända sig till en expert. Detta är något Sofie Brangenfeldt och hennes familj kan skriva under på. 

— Vi började bygga vårt hus i mars 2020 där en byggfirma hjälpte oss med grunden, att resa huset och lägga plåttak. Vi tog in hjälp för el, vatten och avlopp, men resterande arbete valde vi att göra själva. Vi hade redan ritat och planerat ett helt kök när jag på Instagram fick syn på Marbodals nya kök i färgen Tall. Där och då bestämde jag mig: detta är köket vi ska ha, berättar Sofie. 

Genom en bekant fick Sofie kontaktuppgifter till Annelie på K-Bygg. Vid deras första möte tog hon med sig de redan befintliga ritningarna av köket. Tillsammans med Annelie såg de över ritningarna, gjorde en del ändringar och beställde sedan köket. 

— Sociala medier har kommit att bli en värdefull tillgång för att samla inspiration och vi behöver inte längre prenumerera på inredningstidningar. Men ett vanligt misstag många gör är att man blir ivrig och stressar fram ett kök, utan att ta sig tiden för att planera de bästa lösningarna. Ett kök är en investering, så ge den all kärlek och planering den kan få, precis som Sofie och hennes familj gjorde, menar Annelie. 

undefined
— Ett kök är en investering, så ge den all kärlek och planering den kan få, menar Annelie.

Idén: Praktiskt och familjevänligt 
Sofie och hennes familj gillar att laga mat och spendera tid i köket. Det var därför viktigt för dem att köket konstruerades så det skulle kunna nyttjas till fullo. 

— Vi valde att göra ett ganska stort kök som sväljer alla köksprylar och mer därtill. Annelie tipsade oss om att inkludera ett skafferiskåp. Det hade vi inte tänkt från början med det blev superbra! Det var även viktigt för oss att hela familjen skulle kunna använda köket utan att det blev trångt. Nu kan våra gäster sitta och prata vid bordet eller hänga vid köksön medan vi lagar maten. Det har verkligen blivit vår samlingspunkt, berättar Sofie. 

undefined
— Det var även viktigt för oss att hela familjen skulle kunna använda köket utan att det blev trångt, berättar Sofie

Men hur startar man egentligen sin köksresa? 
— Vissa kunder är precis i startgropen när de kommer till oss. Då tittar vi tillsammans på hur vi kan förverkliga deras köksdröm, från idé till bygge. Andra kunder har redan en grovskiss och en tanke om vad de önskar. Då utgår vi från det och planerar resten, berättar Annelie och fortsätter:

— Det är väldigt fördelaktigt att kunna erbjuda våra kunder allt under samma tak: kök, golv, kakel – till och med samarbeten med hantverkare. Det bästa med mitt jobb är att få följa kunden på hela resan, för att sedan som pricken över i:et få komma ut och se slutresultatet. Det är oslagbart! 

undefined
Annelie Orest jobbar som köksdesigner på K-Bygg i Motala.
Annelie & Sofies köktips

✔️ Fundera ut vad ni vill prioritera! Arbetsyta, förvaring, struktur?

✔️ Planera vad du vill ha i skåp och lådor. Det gör det lättare att välja storlek på inredningen.

✔️ Välj material som tål att användas!

✔️ Boka tid för köksplanering och få hjälp att räta ut alla frågetecken. 

https://k-bygg.se/motala/ 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.