Annonssamarbete med MeMa Markiser AB

De hjälper dig att välja rätt solskydd

Hos MeMa Markiser AB hittar du solskydd i alla dess former. Huvudägarna Magnus och Mats är välkända för många och deras erfarenhet skapar stor trygghet hos kunderna.

Mats Agnevik och Magnus Eklund är huvudägare för MeMa Markiser AB och har varit i branschen i många år.

Mats Agnevik och Magnus Eklund är huvudägare för MeMa Markiser AB och har varit i branschen i många år.

Foto: NTM media/Content Studio

Native2024-03-01 08:00
Detta är ett annonssamarbete.

Markiser, plissegardiner och rullgardiner är några av de produkter som företaget säljer. Magnus Eklund och Mats Agnevik är huvudägare och har varit i branschen i många år. Mats startade sin karriär 1978 och det var först tio år senare som de träffades för första gången när Magnus började jobba på Markisfabriken. Efter att de slutat på företaget som senare lades ner ville Magnus starta eget. 

– Då frågade jag Mats om han ville vara med. Han var lite segstartad men sen gick han med på det, och på den vägen är det, säger Magnus.  

undefined
Företaget har huvudsakligen produkter från Riviera, vilket är ett svensktillverkat märke av riktigt fin kvalitet, förklarar Magnus.

Norrköpingsbutiken var först att se dagens ljus, den startades 2003. Elva år senare öppnade de ytterligare en butik, denna gång i Linköping. Det enda som skiljer sig mellan butikerna är öppettiderna, i övrigt är utbudet detsamma. Tidigare har Linköpingsbutiken endast varit öppen efter bokning, men så kommer det inte längre att vara. Från den 1 mars har butiken öppet onsdagar och torsdagar 13–17.

– Förr sålde vi mest till privatpersoner, men så är det inte längre. Nu säljer vi 50 procent till privata kunder och andra hälften till företag. Idag ställs det mycket högre krav på det som byggs, ett utvändigt solskydd är nästan ett tvång för innemiljön i byggnader nu för tiden, säger Magnus.  

– Det är dessutom väldigt dyrt att kyla ner värmen i hus idag, då är våra solskydd en jättebra lösning. Vi ser att det kommer mer av vertikala solskydd med perforerad väv som gör att man kan se ut, på så sätt blir det inte så instängt, säger Mats. 

undefined
Sedan några år tillbaka är även Gert Nilsson till höger delägare i företaget.

 

Välj ett solskydd av mörk väv i stället för en ljus väv, de suger åt sig mer värme. Om du är orolig för att det blir för mörkt inomhus så finns det designer med ränder eller andra mönster som släpper in mer ljus.

Magnus och Mats tips när du ska köpa solskydd

 

undefined
I butikens Öppet hus kan du fynda terassmarkis till 30 procent rabatt.

Magnus och Mats är välkända ansikten för många, deras erfarenhet skapar en stor trygghet för kunderna. Sedan några år tillbaka är även Gert Nilsson delägare i företaget. 

– Många sitter och tittar på nätet, vi vill att de kommer hit i stället och på tittar på grejerna och jämför. Hos oss är allt måttillverkat och det är inte produkterna du hittar på nätet. Vi har också betydligt bättre kvalitet än majoriteten av produkterna på nätet, säger Mats och fortsätter: 

– Vi har till exempel en terassmarkis med en jättefin dukspänning som jag tycker är i särklass från alla andra, den är helt suverän, säger han. 

undefined
Mats Agnevik och Magnus Eklund är huvudägare för MeMa Markiser AB och har varit i branschen i många år.

MeMa Markiser AB har huvudsakligen produkter från Riviera, vilket är ett svensktillverkat märke av finkvalitet, förklarar Magnus. 

– Vi har haft ett nära samarbete med Riviera i många år, de har väldigt bra material. De flesta seriösa bolag använder sig av bra material, men det finns leverantörer som inte satsar på det, säger Magnus. 

undefined
Plissegardiner och rullgardiner är några av de produkter som företaget säljer.

Hur hjälper ni kunderna att välja rätt solskydd? 

– Många har med sig ritningar som vi kan kolla på, då kan vi ge ett kostnadsförslag på direkten. Det händer att ritningen inte alltid stämmer helt så vi gör oftast hembesök där vi tittar på huset och mäter både invändigt och utvändigt. Sen återkommer vi med en offert som är anpassad utifrån vad kunden vill ha för solskydd, säger Mats.  

undefined
"Vi ser att det kommer mer av vertikala solskydd med perforerad väv som gör att man kan se ut, på så sätt blir det inte så instängt", säger Mats.
Det enda som skiljer Norrköpingsbutiken från den i Linköping är öppettiderna, i övrigt är utbudet detsamma.
Det enda som skiljer Norrköpingsbutiken från den i Linköping är öppettiderna, i övrigt är utbudet detsamma.
MeMa Markiser

Adress: Drottningtorget 1, 582 52 Linköping

Telefon: 013-4701290

Hemsidahttps://mema-markiser.com/ 

Mejl Mats: mats@mema-markiser.com 

Mejl Magnus: magnus@mema-markiser.com 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.