Annonssamarbete med Bomässan, Eskilstuna

Bomässan tillbaka i Norrköping – så blir årets upplägg

Nu är folkfesten åter tillbaka i Stadium Arena, 30 september till 2 oktober. Det stora dragplåstret för året är tv -och antikexperten Knut Knutson.

 Knut Knutson, tv -och antikexpert.

Knut Knutson, tv -och antikexpert.

Foto: Charlotte Widenfelt

Native2022-09-16 10:50
Detta är ett annonssamarbete.

Sedan Bomässan första gången äntrade Sverige 2008 har den vuxit och vuxit. Projektledaren Antonia Dahlgren och Bomässans vd Dennis Roskvist är glada över hela kommunens engagemang. 

— Vi fick en väldigt bra start med hög kvalité på utställarna och massor av folk i gångarna. Sedan har det rullat på. Människor kommer till mässan för att både handla och bli inspirerade, samtidigt som näringslivet är med på noterna, berättar Dennis. 

Knut Knutson värderar 
Nu i höst kan besökarna vänta sig olika utställare, med allt från byggprojektering och nybyggnadsfokus till smart teknik och solcellslösningar. Men det blir också en hel del fokus på inredning, antikviteter och fynd. Därför är Knut Knutson inbjuden som gästföreläsare för att prata om värdering och hållbarhet men även varför det aldrig blir som man tänkt sig.

— Det är så mycket man tror sig veta, som sedan blir något helt annat. Det kan gälla trender, mode eller bara livet. Mitt yrkesliv var till exempel inte meningen. Det och mycket mer kommer jag generöst dela med mig av, kryddat med historiska nedslag och rörande möten, säger Knut. 

”Få dina föremål värderade”
Dennis och Antonia är minst sagt nöjda med att de lyckats knyta till sig den folkkära tv-profilen igen, som genom sin medverkan i tv-programmet Antikrundan har etablerat sig i den svenska antik- och samlarvärlden så väl som i den svenska folksjälen.  

— Det är fantastiskt roligt såklart, han har ju en underbar personlighet. När Knut äntrar scenen så är det som en hel föreställning i sig. Han har en otrolig passion och inte minst kunskap om både historia och förstås värde. Det är så spännande att se vad som finns därute i hemmen, kön brukar ringla sig lång när Knut värderar på scenen men vi brukar hinna med alla under mässan söndag, berättar Antonia.  

Inspiration och expertråd
Bomässan i Stadium Arena kommer att hållas 30 september till 2 oktober. Omkring 70 procent av utställarna är lokala, resten kommer från större regionala och nationella verksamheter.

— Det är viktigt att vara så lokal som möjligt. Det här är helgen då stadens aktörer samlas under ett och samma tak och visar besökarna det stora utbud som regionen har.  Oavsett om du renoverar just nu eller bara vill ha en helg av inspiration så finns en chans att kunna träffa alla möjliga experter som har att göra med bygg och boende, berättar Antonia. 

— Vi ser att många satsar på att bevara och höja värdet på det man redan har. Det ena projektet leder för det mesta till ett nytt projekt och då är det på Bomässan man ska vara, säger Dennis och avslutar leende: 

— Vi är förstås så glada att vara tillbaka med full kraft. 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.