Annonssamarbete med HSB Östergötland

”Att ha hjälpen så tillgänglig är guld värt”

Gräsmattor ska klippas, snön skottas och löven krattas. Kanske vore det trevligt med en blommande rabatt till våren och en spaljé där klängväxter kan klättra? Och var det inte så att trapphusen behövde städas och tvättstugan ses över? Lugn – du kan få hjälp med allt detta och lite till!

Rimon Saliba och Stefan Gillner, fastighetsskötare på HSB i Linköping.

Rimon Saliba och Stefan Gillner, fastighetsskötare på HSB i Linköping.

Foto: Öst Media

Native2022-12-01 09:53
Detta är ett annonssamarbete.

Alla vill trivas där man bor. Utöver att man vill känna sig hemma i sin egen bostad är det viktigt att omgivningen såväl ute som inne upplevs hela och rena, trygga och trevliga. För HSB Östergötland är det just detta som genomsyrar hela deras fastighetsservice. 

– Vi sköter det som skapar trivsel och gör det bekvämt för de boende. Detta innebär allt ifrån klippning av gemensamma gräsmattor, träd och häckar till snöröjning, allmän städning och besiktning av lekplatser. Men även inre skötsel som till exempel städning av trapphus, gemensamma utrymmen och allmänna förråd, berättar Carina Norräng som är nyanställd områdeschef på HSB Östergötland. 

undefined
– Vi sköter det som skapar trivsel och gör det bekvämt för de boende, berättar Carina Norräng som är nyanställd områdeschef på HSB Östergötland.

För att hela tiden se till att möta vad kunden efterfrågar ser HSB till att utbilda sina medarbetare och utveckla sin verksamhet. 

– Vi är proaktiva i vårt sätt att möta kunden. Om man är intresserad av att använda sig av vår fastighetsservice så är ett första steg att kontakta oss. Tillsammans ser vi över vilket behov just ni har och anpassar tjänsten efter det. Vissa vill ha hjälp varje vecka, vissa vill bara ha stöttning med enstaka tjänster och andra vill att vi sköter allt, säger Carina.

En av många som valt att vända sig till HSB är BRF Haninge i Linköping. När Johnny Ek, vicevärd för bostadsrättsföreningen, flyttade till BRF Haninge i början på 90-talet var området relativt nytt. Förutom de drygt hundrafemtio bostäderna har området även grönområden, lekparker och gemensamma utrymmen som gym, samlingslokal och gymnastiksal. Med andra ord finns det behov av en hel del skötsel.

undefined
– Att ha hjälpen så tillgänglig är guld värt. Vi kan snabbt be om hjälp, bolla idéer eller ställa frågor, säger Johnny Ek, vicevärd för BRF Haninge.

  – Sedan 2017 har HSB hjälpt oss med den yttre fastighetsskötseln. Eftersom vi var så nöjda med detta valde vi att utöka tjänsten och även lägga till inre skötsel. Vi tycker självklart att det är jättebra att kunna få hjälp med allt detta, men en utav de bästa fördelarna är att vi har fastighetsskötare knuta till oss och som alltid finns på plats hos oss. De har sin lokal precis här bredvid oss, säger Johnny och pekar på rummet bredvid. Han fortsätter: 

– Att ha hjälpen så tillgänglig är guld värt. Vi kan snabbt be vår fastighetsskötare Johan Mörling om hjälp, bolla idéer eller ställa frågor. Det blir inga mellanhänder och långa ledtider som det annars kan vara om man måste ringa efter hjälp. Dessutom är det en trygghet för oss alla som bor här att känna igen ansiktet på de som rör sig i området. 

Rimon Saliba och Stefan Gillner är två av fastighetsskötarna som jobbar på HSB i Linköping och de är rungande överens om att relationen till de boende och att se den glädje som deras service ger är det absolut bästa med jobbet. 

– Det är jättekul att kunna hjälpa till att skapa trivsel för så många människor, säger Rimon och Stefan fyller i: 

– Vi är väldigt noggranna, utför vårt jobb med precision och gör allt vi kan för att göra det som är bäst för de boende. 

undefined
Rimon Saliba och Stefan Gillner, fastighetsskötare på HSB i Linköping.

Johnny kan inte göra annat än att hålla med: 

– Det var tillgänglighet, kontinuitet, trygghet och en helhet vi ville åt när vi valde att anlita HSB för vår fastighetsservice, och det fick vi. Det är en stor vinst. 

BRF Haninge var så nöjda med den yttre fastighetsskötseln från HSB att de valde att utöka med även inre skötsel.
BRF Haninge var så nöjda med den yttre fastighetsskötseln från HSB att de valde att utöka med även inre skötsel.
Vill du veta mer?

Kontakta HSB Östergötland på: 
Telefon: 010-442 40 00
E-post: info.ostergotland@hsb.se 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.