Annonssamarbete med Blomstertorget

”Alla ska få ett fint och värdigt avsked”

Hos Blomstertorget kan du få hjälp att skapa ett fint och personligt avsked.
Hos Blomstertorget kan du få hjälp att skapa ett fint och personligt avsked.

Blommor på begravningar är en fin tradition som bidrar till ett vackert avsked. Med Blomstertorgets erfarna florister kan du få hjälp med att skapa personliga blomsterarrangemang som på ett stämningsfullt sätt ramar in ceremonin.

Native 13 oktober 2022 13:42
Detta är ett annonssamarbete.

Det är få händelser som påverkar oss lika starkt som när någon i vår närhet går bort. Tillsammans med sorg, chock och saknad kan det vara svårt att ta in vad som hänt, och ännu svårare att fatta beslut kring den kommande begravningen. Blomstertorget har stor erfarenhet av denna typ av situation och kan hjälpa till att ordna med såväl blomsterarrangemang som kistdekorationer, kransar och buketter.

— Vi är lyhörda och lägger stor vikt vid att få fram den rätta känslan genom att lyssna på våra kunder och deras önskemål. Vi vill att alla ska få ett fint och värdigt avsked, säger floristen Viktoria Lind.

undefined
Floristerna på Blomstertorget har god vana vid att välja ut blommor som skapar ett harmoniskt helhetsintryck.

Blomstertorget har skapat begravningsbinderier i många år och ansvarar idag för en stor del av de begravningar som sker i Linköping med omnejd. Viktoria Lind och Hanna Ringdahl är två av Blomstertorgets florister som arbetar med detta på heltid. De är därför vana vid att bemöta människor i sorg och har stor erfarenhet av att, trots de svåra omständigheterna, skapa unika och anpassade binderier till varje begravning.

— Att försöka fatta beslut om kistdekorationer, minneshälsingar, blommor och kransar när man befinner sig mitt i sorgen kan vara svårt. Då finns vi här för att vägleda, inspirera och stötta genom processens gång. Vi arbetar med människor i sorg varje dag och våra besökare ska ha med sig att de inte behöver känna sig obekväma med att visa sina känslor när de är hos oss, berättar Hanna och fortsätter:

— Vi erbjuder även något som vi kallar för ”floristens val”. Det innebär att vi florister väljer blommor som i färg och form passar med övriga dekorationer på begravningen. Vi har god vana vid att skapa ett harmoniskt helhetsintryck.

undefined
"Det allra viktigaste vi kan ge dig är möjligheten att på ett vackert sätt få göra ett sista avsked", menar Petter Wern, marknadsansvarig på Blomstertorget.

För de som har svårt att visualisera, är osäkra på vad de vill ha eller inte känner sig redo att besöka butiken för att planera begravningsdekorationer erbjuder Blomstertorget även den digitala tjänsten Begravningsportalen.

— Alla känner sig inte bekväma med att prata om dessa saker personligen med någon. Därför har vi valt att skapa Begravningsportalen. Alla ska kunna känna sig bekväma med att göra sin planering och beställning, säger Petter Wern som är marknadsansvarig på Blomstertorget.

undefined
Med den digitala tjänsten Begravningsportalen kan kunderna i lugn och ro inspireras och beställa begravningsdekorationer hemifrån.

Viktoria instämmer och fyller i:

— Då är Begravningsportalen ett bra komplement till att komma in till oss. Där kan man enkelt beställa och fylla i all information hemifrån. Det går även jättebra att titta i portalen för att få idéer om hur man vill att blomsterarrangemangen ska se ut och sedan komma till butiken för att tillsammans med oss göra en beställning.

En av de som valt att vända sig till Blomstertorget och Begravningsportalen är Cissi Berglund. När en nära släkting gick bort upplevde hon att butikens goda bemötande underlättade hennes begravningsplanering och hon kände att hon var i trygga händer.

— Till en början tittade jag på Begravningsportalen för att se olika förslag på kistdekorationer, men sedan ville jag även besöka butiken för att ta del av deras råd och expertis. Tack vare Begravningsportalen kände jag mig förberedd innan mitt besök och visste på ett ungefär hur jag ville att det skulle se ut.

Väl i butiken möttes hon av ett varmt välkomnande och fick möjlighet att enskilt prata igenom vilka blomsterarrangemang som skulle kunna passa.

— Det kändes jätteskönt att bli bemött på ett så bra sätt och jag kommer absolut vända mig till Blomstertorget även i framtiden, berättar Cissi.

undefined
Från vänster: Carro, Hanna, Viktoria, Hanna, Elisabeth. Sammanlagt har floristerna 82 års erfarenhet.

Oavsett om du har förlorat en nära anhörig, en kollega eller en avlägsen vän så är det viktigt för Blomstertorget och dess personal att du är trygg i din upplevelse hos dem.

— Hos oss ska du alltid känna dig välkommen att planera begravningsbinderier, hur du än väljer att göra det. Begravningsportalen är inte tänkt att ersätta det personliga mötet, utan ska snarare ses som ett tillfälle att skapa en trygg upplevelse på dina villkor. Det allra viktigaste vi kan ge dig är möjligheten att på ett vackert sätt få göra ett sista avsked, avslutar Petter.

Vill du veta mer?

Kontakta Blomstertorget på

Telefon: 013-13 92 42 

Mejl: info@blomstertorget.se 

Besöksadress: Fjärrvärmevägen 7, Linköping

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Corren.