På Hamngatan i centrala Linköping ligger ett av Frösunda Personlig Assistans kontor. Det är lunchtid och en handfull personer kommer och går i lokalen. Alla med ett glatt "hej" och nyfikna blickar. Att trafiken på kontoret är hög råder det ingen tvekan om.
– Det är en av våra absolut största fördelar. Att kontoret ligger så lokalt gör det enkelt för de människor som är kopplade till verksamheten att komma hit, bara för att säga hej och prata lite eller uträtta något ärende, säger Pia Järneström.
Läs mer om Frösunda Personlig Assistans och hur du kan komma i kontakt med dem här!
Cecilia "Cicci" Binglöv, som jobbar som verksamhetschef i Linköping, säger så här om vikten av det personliga i deras arbete:
– För en person som har assistans är bemanningen det absolut viktigaste. Här måste vi rekrytera rätt personer. Varje kund har rätt till sin egen kravprofil på den assistent de vill ha med sig i sin vardag. Eftersom vi funnits så länge har vi därmed ett stort kontaktnät för att kunna möta våra kunders önskemål.
"Vi är ett stort företag som jobbar lokalt"
Att vara ett stort företag inbringar trygghet. Genom att säkerställa en hög kvalité har företaget möjlighet att påverka samhället, menar Pia Järneström.
– Vi får chansen att vara en aktör i debatten gällande personlig assistans. Det är enormt viktigt att kunderna får sina röster hörda. Med assistans får alla chansen att delta i samhällslivet utifrån sina egna villkor.
Frösunda Personlig Assistans har lång och gedigen erfarenhet och har varit aktiva sedan lagen om stöd och service (LSS) trädde i kraft. Med en personal som besitter hög kompetens står de som en stadig punkt inom vård och omsorg.
– Assistentyrket uppfattas nog många gånger som ett genomgångsyrke, vilket det kan vara till viss del. Men här har vi anställda med erfarenhet från decennier tillbaka, berättar Pia.
På hemsidan kan du som är intresserad av att byta assistansbolag läsa mer om hur du kan gå tillväga.
Utöver det vardagliga arbetet så erbjuder Frösunda Personlig Assistans aktiviteter för att stärka gemenskapen. Under eftermiddagen berättar Pia och Cicci att det är "bulle och bingo" som gäller.
– Det är något vi jobbar mycket med. Många kan bli lite isolerade. Man kanske inte kan eller vågar ta sig ut, men med hjälp av assistenterna och att de känner sig trygga med oss så får de en möjlighet att komma ut och umgås, säger Pia.