90 kilometer – på en båt

Coyntha Sedvall, ultralöpare från Åtvidaberg, deltog nyligen i ett annorlunda projekt.

19 november 2014 19:24

Många som åker Finlandsfärja gör det för att dansa och dricka alkoholhaltiga drycker. Det är dock inget för Coyntha Sedvall och hennes långlöpande vänner.

– Birka har en 193 meter lång löparbana uppe på däck och då bestämde vi oss för att göra ett lopp och springa från klockan åtta på kvällen till åtta på morgonen. I samband med loppet startade vi en insamling till kvinnor i Kongo och lyckades få ihop ungefär 20 000 kronor, säger hon.

Hur många varv blev det?

– Hon som vann sprang 471 varv vilket blir cirka 90 kilometer. Jag själv skadade mig i mitt senaste 100-mileslopp och får bara springa 20 minuter per dag så det blev bara nio kilometer för mig. Jag hjälpte löparna med annat i stället, som att räkna varv eftersom gps inte fungerar på båten. Det var kallt, mörkt och blåsigt så det var ganska jobbigt det jag gjorde också.

Vad är nästa utmaning för dig när du har blivit skadefri?

– Jag ska göra mitt fjärde 100-mileslopp på ett år, alltså 161 kilometer. För första gången arrangeras Swedish 100 milechallenge med ett lopp varje årstid. Nästa lopp är i Arvika i januari. Det är en jätteutmaning för mig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Åhlin