Han har äskat pengar för att kunna göra en förstudie

Kultur- och fritidsstrateg Markus Lindberg vill se över möjligheten att göra förbättringsåtgärder i Borghamn.

Markus Lindberg, kultur- och fritidsstrateg i Vadstena kommun, håller med om att belysningen i motionsspåret i Borghamn måste ses över.

Markus Lindberg, kultur- och fritidsstrateg i Vadstena kommun, håller med om att belysningen i motionsspåret i Borghamn måste ses över.

Foto: Katarina Hydén

Borghamn2022-01-18 18:05

– Vi är helt överens med Borghamns IF att belysningen måste göras i ordning, säger Markus Lindberg och framhåller att han äskat pengar för att det ska kunna göras en ordentlig förstudie, för att få en relevant kostnadsberäkning och komma vidare.

– Hur kan vi göra det på bästa sätt. Det enklaste vore att bara fortsätta med luftledningen, men nu finns det ju träd som kan blåsa omkull så det kanske inte är det klokaste, säger han.

I processen ser han också möjligheter att hitta andra finansiärer, inte bara kommunen.

Magnus Kåhlin upplever inte att föreningen tidigare fått gehör. Vad är det som gör att du ser ett intresse i att gå vidare nu?

– Det är av flera skäl. Dels så behövs det, för den allmänna folkhälsan, finnas motionsspår. Det är viktigt. Sedan har vi gjort andra satsningar på norra Omberg, säger Lindberg.

Bland annat har Sveaskog satt upp nya skyltar och det har gjorts omdragningar av Östgötaleden. Vadstena kommun har även ombesörjt en ny parkering.

Hur ser du på kritiken att Borghamn skulle ha blivit lite bortglömd medan det görs andra satsningar i Vadstena?

– Jag håller inte med om det. Det som görs i Vadstena det är ju till för hela Vadstena. 

Hur mycket har man satsat i Borghamn innan?

– Senaste tiden ganska mycket. Dels åtgärderna i norra Omberg och sedan har vi nytt bibliotek så jag upplever inte att Borghamn är mer bortglömd än någon annan del, säger Markus Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!