Styrkan som talar för Maif i kvalstriden

Med seriens bästa försvarsspel och en finfin höstform har Motala AIF ett spännande smygläge i kampen om kvalplatsen till division 1.

Motala kommun 27 september 2019 15:00

– Vi har ingenting att förlora och det talar för oss, säger Maif-målvakten Oliver Bergman inför lördagens hemmamatch mot Assyriska Norrköping och den spännande slutspurten av division 2-fotbollen.

Med tre omgångar kvar att spela är Maif fyra i tabellen, med häftigt häng på andraplatsen som leder till kvalspel. Tvåan Assyriska har 42 poäng, trean Enskede har 40 och Maif 39. Noterbart: Assyriska och Enskede möts i den sista omgången.

– För vår del blir det som en final i varje match och det är bara ut och köra för oss medan de andra lagen i toppen säkert känner pressen, säger Oliver Bergman.

Något annat som talar för Maif är också den stabila defensiven, som även kryddats med stigande offensiv form (9–0 senaste mot Södertälje!). Maif har endast släppt in 23 mål på lika många matcher, minst antal insläppta mål av alla lag i serien, och en av anledningarna till detta är förstås Bergmans trygga spel mellan stolparna.

– Vi har en stark centrallinje och mitt samarbete med mittbackarna fungerar väldigt bra. I vissa matcher har jag nästan fått stå sysslolös. Sedan har vi en styrka i laget i att vi kan äga bollinnehavet, men också inrikta oss på att försvara när det behövs, säger Bergman som kom till Maif från Brage inför säsongen.

– Jag har ett år kvar på kontraktet med Maif och trivs jättebra, både i laget och med jobbet som idrottslärare i Linköping, säger 26-åringen.

Maif-matchen mot Assyriska sänds på MVT.se och Klackspark.com med start klockan 14 under lördagen.

 

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Förre ÅFF-arens domarteori: "Som att vi är onda"

Fotboll

Gräsligt kul för Fischer: "Speciellt att komma hem"

Fotboll

Guldtränaren kvar som kapten: "Kompletterar varandra"

Motala

Bada inte här - kommunen avråder efter vattenprov

Fastighetsaffärer

Ägarbyte för stuga i Motala

Visa fler