Karlbergs bästa säsong någonsin

Det är lite omaka motståndare i Motala AIF:s division 1-kval. Karlberg från storstaden Stockholm tränas av en Aftonbladet-journalist.

Motala kommun 17 oktober 2019 16:00

Kalle Karlsson är sportjournalist och är frilansare för Aftonbladet. Han försörjer sig på att skriva om Premier league och internationell fotboll för kvällstidningen.

– Det är ungefär 50/50, men det är lite flytande. I vissa perioder mer fotboll, i vissa perioder mer Sportbladet, säger Karlsson.

Karlberg kom tvåa i årets division 2 norra Svealand och får nu möta Motala AIF och Ytterhogdal i förkvalet till division 1. Det börjar för Karlberg i Härjedalen på söndag. Maif står över första omgången och möter Karlberg på Stadshagens IP på Kungsholmen någon av helgerna efter.

Karlbergs Pashang Abdulla vann serien skytteliga med 26 mål på 24 matcher.

Er säsong?

– Vi har gjort en helt okej säsong, 61 poäng är vårt bästa facit någonsin. Vi kände att vi hade kapacitet att slåss om seriesegern och toppade tabellen efter en stark start, men hamnade tyvärr i en svacka före och efter sommaruppehållet. 

Varför är ni i kval?

– Det här är tredje gången på fyra år som klubben kvalar till division 1 och fjärde kvalet på fem senaste säsongerna så det är därför klubben ibland kallats ”kvalberg” i sociala medier.

Vad vet du om Motala?

– Har inte sett Motala i år, men vet att de har några individuellt skickliga spelare. Vi mötte André Rako ifjol när han var i Vasalund och är hans bröder på samma nivå är de riktigt vassa. Det är en resursstark klubb som nyligen spelat i division 1 och som har kapacitet att spela betydligt högre än tvåan, säger Kalle Karlsson inför kvalet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa
Motala AIF Fotboll
Fotboll

Maif mötte Assyriska - se matchen i efterhand

Fotboll

Barks högerfot fick sista ordet

Fotboll

Succébyten bakom Maif-poängen

Fotboll

Besart siktar på revansch i hemmapremiären

Fotboll

Maif premiärspelade borta mot Värnamo - se matchen igen

Visa fler
Läs mer!
Fotboll

Förre ÅFF-arens domarteori: "Som att vi är onda"

Fotboll

Gräsligt kul för Fischer: "Speciellt att komma hem"

Fotboll

Guldtränaren kvar som kapten: "Kompletterar varandra"

Motala

Bada inte här - kommunen avråder efter vattenprov

Fastighetsaffärer

Ägarbyte för stuga i Motala

Visa fler