Hur tänker man om fotvården i Borensberg?

Jag sökte fotvård på vårdcentralen i Borensberg och blev då hänvisad till vårdcentralen Marieberg – i Motala.

Hur smart kan det vara att alla som behöver fotvård i Borensberg ska åka de två milen in till Marieberg, frågar sig insändarskribenten.

Hur smart kan det vara att alla som behöver fotvård i Borensberg ska åka de två milen in till Marieberg, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Agnes Ganestål

Insändare2022-01-10 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur smart kan det vara att alla som behöver fotvård i Borensberg, med omnejd, ska åka de två milen in till Marieberg, i stället för att en personal åker från Motala till Borensberg?

Hur tänkte man där? Ja, det kan väl knappast ligga något miljötänk bakom, som annars brukar anföras både nu och då, som orsak till olika åtgärder?

Man tänkte nog inte heller på det extra besväret, för de som är i behov av hjälpen. För mig var inte besväret så stort, då jag har bil och kunde klara av det hela, resa och behandling, på 1,5–2 timmar. Värre för de som ska åka kollektivt. Först passa en buss in till Motala, med byte till lokalbuss, som stämmer någorlunda med den behandlingstid man fått. Efter behandlingen är det bussvisan igen. Först vänta in lokalbussen för återresa, och hoppas att den stämmer med avgången till Borensberg. Har man otur har Borensbergsbussen gått, och då kan man bli sittandes nån timme i väntan på nästa.

Som sagt. Hur tänkte man där ... För man hade väl tänkt?