Det låga valdeltagandet till trots - 51 procent - Egypten har lyckats genomföra sitt första demokratiska val.
Men himlen är inte molnfri för det. Frågan alla ställer sig är i vilken utsträckning det styrande militärrådet, som grep makten när Hosni Mubarak avgick förra vintern, kommer tillåta andra krafter att utöva makt i samhället.
Vilka befogenheter den tillträdande presidenten har är ännu inte klarlagt. Landet saknar en grundlag. Nyligen upplöstes dessutom det islamistiskt dominerade parlamentet av författningsdomstolen. En domstol som kontrolleras av domare från Mubarak-eran.
Militärrådet har tagit tillfället i akt och tillskansat sig bestämmanderätt över budget och lagstiftning. Den tänker de behålla tills ett nytt parlament är utsett och en ny konstitution fastslagen.
Risken är överhängande att den egyptiska revolutionen slutar med en mycket modest maktförändring där militären fortsätter behärska stora delar av ekonomin och håller lagstiftande och exekutiv makt i strama tyglar.
De unga och sekulära som initierade protesterna mot Mubaraks styre har hittills visat sig otillräckligt organiserade för att utmana de gamla eliterna. Detta är ytterst beklagligt. Vanstyret fortsätter att spä på den redan skyhöga arbetslösheten bland Egyptens unga, allt medan landets demokratiska utveckling tycks ha gå i stå. Protesterna lär fortsätta.