Med 18 dagar kvar av 2019 kommer här ett tidigt nyårslöfte: Våren 2020 kommer vi med ny bättre teknik för alla er som läser oss digitalt.
Vi vet att ni som läser papperstidningen vill att den levereras hem till brevlådan i rätt tid och att ni som läser Corren.se och e-tidningen vill att tekniken ska fungera på ett smidigt sätt.
Självklart är detta viktigast för er alla. När detta är uppfyllt så kommer alla era önskemål och krav på innehållet. Men allt det är meningslöst om ni inte ens har fått tidningen eller om tekniken strular.
Det är därför ett stort misslyckande för oss när vi inte klarar av det grundläggande i vårt uppdrag.
Det är fredag morgon när jag skriver dessa rader och jag har precis talat med prenumeranten Gun i Linköping.
– Jag har prenumererat på Corren i över 50 år. Jag och min man tycker det är viktigt att hänga med i det lokala, som nu med Boxholmsosten, sa Gun.
Hon gav tidningen fler fina omdömen, men för mig överskuggades mycket av det på grund av hennes ärende. Gun hade inte fått tidningen den här dagen.
Vad spelar det då för roll vad vi fyller den med? Om den inte ens kommer?
Lika grundläggande ledsamt är det när tekniken för Corren.se och e-tidningen strular. Och det gör den alldeles för ofta, det vet ni som är flitiga användare av den. Där är vi självkritiska och fokus i utvecklingen av vår nya teknik har därför legat på driftsäkerheten och användarvänligheten.
Så om 2019 varit året då utdelningen av papperstidningen blivit mer pålitlig, för det har den verkligen trots missen med Guns tidning, så ska 2020 bli året då vår digitala teknik blir stabilare.
Våren 2020 lanserar vi både en ny app och en ny e-tidningslösning. E-tidningen, alltså den digitala versionen av papperstidningen, får samma tekniska lösning som flera av landets största tidningar redan har, så där vet vi att det blir en kraftig förbättring. Jag är själv en flitig läsare av e-tidningar och är därför väl medveten om behovet av den förbättringen.
Nyåret blir starten på mitt fjärde decennium på Corren. Hisnande, jag vet, inte minst eftersom mina snart 30 år i huset sammanfallit med de mest händelserika åren under tidningens 181-åriga historia.
Att 2020-talet inleds med att vi släpper ny teknik känns därför ytterst signifikativt.
När jag klev in här på Badhusgatan 5 första gången, i augusti 1990, hade persondatorerna precis gjort entré. Skrivmaskinerna fanns fortfarande kvar så en bunt med gula artikelmanusblad var bland det första jag fick i handen av sportchefen Pitas Högfeldt.
Få anade då vad som komma skulle, vilka krafter som kom att finnas i digitaliseringen, och om 30 år säger vi säkert detsamma, för vem kan ens gissa vart den tagit oss 2050?
Visste ni förresten att Sveriges första bredbandsnät skapades i en studentkorridor i Ryd? Det var i februari 1993 som Lius datorförening Lysator lyckades med just det, något de då var bland de första i världen med.
Ett drygt år senare slog internet igenom i Sverige och 1995 startade vi Corren.se.
Det enda vi säkert kan slå fast om 2020-talet är att utvecklingen kommer fortsätta i en rasande takt. I vår bransch såväl som i alla andra. Så hur nöjda vi än är med den teknik vi lanserar i början av nästa år så kan vi vara säkra på att vi direkt efter lansering måste börja jobba med uppdateringar.
Med en fungerande distribution och med fungerande digitala plattformar kan vi på redaktionen fokusera på huvuduppdraget: att skapa intressant, relevant lokaljournalistik för er prenumeranter.
Den kanske tydligaste utvecklingen av dem alla, de senaste 30 åren, är hur vi rört oss mot att fokusera helt och hållet på lokal journalistik. Idag gör våra medarbetare bara lokalt innehåll från de orter där de är placerade.
Det, om något, är jag säker på, att vårt enda existensberättigande nu och i framtiden är att satsa alla våra resurser på lokal journalistik. Övrig bevakning från Sverige och världen sköter Tidningarnas telegrambyrå åt oss på ett strålande sätt.
Ska vi klara av att vara så lokala som vi vill vara så är vi beroende av tips från er läsare.
Vad borde vi granska?
Vem borde vi granska?
Vad händer där du bor?
Vad händer i föreningarna runt dig?
Vad händer på jobbet?
Vem tycker du vi borde skriva om?
En arbetskamrat? En eldsjäl? En talang? En grupp?
Tveka inte, tipsa oss på tipsa@corren.se eller på adressen Redaktionen, Corren, 58189 Linköping.
Vi lovar inte att alla tips blir jobb, men chansen ökar om ni tipsar.
Trevlig helg!