Backis och Evelina stormtrivs efter Bonde söker fru

I skogen utanför Vreta Kloster trivs Backis och Evelina alldeles utmärkt. Ett halvår efter att de deltog i "Bonde söker fru" hälsar vi på paret som nu är sambos: "Vi är kära och glada".

Evelina och Backis från Bonde söker fru är nu sambos. De stormtrivs tillsammans på gården som ligger mitt ute i skogen.

Evelina och Backis från Bonde söker fru är nu sambos. De stormtrivs tillsammans på gården som ligger mitt ute i skogen.

Foto: Peter Calén

Vreta Kloster2022-01-19 18:00

Ralf är först fram att hälsa när Backis och Evelina får gäster. Han har skadat en tass och borde ta det lugnt, men det hindrar honom inte från att glatt frusta vid dörren.

– Mina djur som Backis fick på köpet flyttade väl in först och stormtrivdes. Jag var lite orolig för katten Sambo, men de har anammat dig som husse, säger Evelina.

– De har gått runt och tittat hur stor tomten är och nu går de in och ut som de vill. Det har inte varit något problem, säger Backis och katten hoppar upp i hans knä.

undefined
Evelina flyttade in till Backis och tog med sig hunden Ralf. Han trivs också på gården.

Det är inte bara hunden Ralf och katten Sambo som trivs på gården i Vreta Kloster. Evelina har flyttat in och bondeparet är nu sambos. Tidigare bodde hon i en lägenhet i Norrköping, men Evelina trivs jättebra ute i skogen.

– Jag har bott in mig här och jag stormtrivs på landet. Det är så här jag vill bo, jag trivs som bäst i skogen där det är tyst och nära till naturen. Det har inte alls varit konstigt för mig att flytta hit, det känns bara jättebra. Sedan är väl själva flyttandet inte så roligt, säger Evelina.

Hon, Ralf och Sambo verkar ha hittat hem, även om det är fullt upp med flytt och renovering. Backis trivs ännu bättre i huset nu sedan han fått sällskap. Men han har också känt av förändringen i att gå från att vara själv till att vara två.

– När man har varit singel ett tag så blir man inpräntad i sina rutiner. Jag har inte behövt ta hänsyn till någon annan och kunde komma och gå som jag ville utan att säga till någon. Innan stannade jag kanske och snackade med grannar på vägen hem. Jag flydde lite, det var inte kul att komma hem till ett tomt hus. Nu längtar jag hem och vill komma hem så fort som möjligt efter jobbet, säger Backis.

Pratar du inte med grannarna längre?

– Nej nu åker jag förbi så stannar vi när vi åker båda två i stället, säger Backis och skrattar.

undefined
Evelina och Backis jobbar mycket i veckorna, så på helgerna passar de på att spendera så mycket tid tillsammans som de bara kan.

Som par känns de självklara. De fixar frukost tillsammans och ger Ralf lite gurka att knapra på. Att Evelina och Backis träffades först i somras och det under ganska märkliga förhållanden kan man inte ana nu. Första gången de pratade, på speed dejtingen på Sundbyholms slott, minns knappt någon av dem.

– Jag kommer ihåg att du gled in och att jag fick tidningen 91:an. Den har jag kvar. Jag tyckte att det var roligt att tidningen var från 1970, för den Forden jag körde upp till Sundbyholm är årsmodell 1970. Så jag trodde att hon hade tänkt till och köpt en tidning som är lika gammal som min bil, säger Backis.

– Det kommer jag ihåg att du frågade mig om jag hade koll på det. Ja, klart jag hade det sade jag då, säger Evelina och skrattar. Hon hade koll på att han gillade 91:an och gamla saker. Men att året blev så klockrent var ett lyckokast.

undefined
Backis har sparat brevet som Evelina skickade till honom när hon sökte till programmet. tidningen fick han av henne på speed dejt.

Att träffas och bli kära i ett tv-program som Bonde söker fru är inte det lättaste, även om allt går ut på romantik. Flera kämpar om uppmärksamhet från samma bonde, och kamerorna är ständigt närvarande.

– Efter gruppdejten på slottet fick jag kalla fötter och tänkte att jag inte skulle till gården. Kameror och alla tjejer, vad är det för situation egentligen, ska jag utsätta mig för det? Men jag är jätteglad nu att jag vågade, säger Evelina.

– Jag kopplade bort kamerorna, för jag ville fokusera på tjejerna. Det blev naturligt också och teamet blev en del av familjen. De som jobbade bakom kamerorna var så duktiga och trevliga, säger Backis.

undefined
Katten Sambo följde också med Evelina i flytten. Han har blivit kompis med Backis katter och trivs i skogen.

Efter att programmet slutade filmas i somras och fram till att sista avsnittet sändes i julas har paret behövt hålla sin kärlek hemlig. Då gården ligger långt ute i skogen och pandemin har gjort att de hållit sig mycket hemma, så har det inte varit jättesvårt att bevara hemligheten.

– Det har varit jobbigt när folk har frågat hur det gick och man är rädd att man sagt för mycket. Eller när vi var på macken, då fick den ena gå ut och den andra sjunka ner i sätet, säger Evelina.

– Jag har märkt att folk har kört lite långsammare här nere på grusvägen, och vi bor i en liten by så snacket går ju, säger Backis.

Hemlighetsmakeriet har dock inte påverkat relationen negativt.

– I somras var det så intensivt med allt. Nu har vi verkligen fått lära känna varandra och se att det verkligen var så bra som vi trodde när vi var med i programmet. Känslorna har byggts på när vi har fått vara själva, säger Evelina.

undefined
Varken Backis eller Evelina vågade hoppas på att det skulle bli så här bra. Även om kärlek så klart var drömmen när de gick in i programmet.

Nu är de officiellt sambos och blir igenkända när de handlar i Ljungsbro. Ända sedan programmet började sändas har folk kommit fram till Backis för att prata och ta selfies. Han får ofta höra att folk tycker att han är genuin och äkta.

– Jag har fått höra efter programmet att det är så underbart att jag kunde visa känslor och gråta, säger Backis.

– Till och med min pappa och min bonuspappa har du fått att gråta, och det är inte gubbar som brukar gråta, säger Evelina och skrattar.

Backis öppnade i programmet upp sig om sin tuffa skolgång, mobbning och psykisk ohälsa. Det är också ämnen som han kan tänka sig att prata mer om.

– Om jag skulle få chansen att föreläsa om psykisk ohälsa och mobbning så skulle jag självklart göra det. Om jag skulle kunna hjälpa någon genom det så skulle jag göra det. 

Om Evelina skulle få chansen att synas i rutan igen så skulle hon vilja prata om lite tuffare frågor. Hon jobbar på ett HVB-hem och skulle vilja ta upp det som hon möter i sin vardag.

– Jag skulle vilja lyfta saker som jag tycker är viktiga. Försöka nå ut till kvinnor och tjejer och prata om att man inte är ensam. Att det är okej att öppna sig och prata om jobbiga saker, för det finns alltid någon som har något liknande som man bär på. Det är sådant jag brinner för.

undefined
Här kysstes Backis och Evelina för första gången. Att kyssen filmades var inget de tänkte på, de lyckades koppla bort kamerorna.

Nu när mycket har lugnat ner sig efter sommarens äventyr njuter Backis och Evelina av att leva i nuet och landa i sin relation. Men de drömmer också om att resa tillsammans i framtiden.

– En stor grej för mig hade varit att åka kust till kust i USA. Hyra en amerikanare där och åka till Graceland, det skulle jag vilja göra som den elvisnörd jag är. Vi pratar om allt sådant, det är så skönt att vi är så öppna med allt vi vill göra och uppleva.

– Att åka kust till kust är en av mina drömresor också. Sedan kanske inte Graceland har varit på min lista, men jag åker gärna dit och ser det, absolut. Bara att få uppleva allt det man har sett i filmer skulle vara enormt häftigt.

Att det skulle kunna bli så här bra hade paret knappt vågat hoppas på när de gav sig in i programmet som verkligen förändrade deras liv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!