Åtvidabergsbo fick roll i tv-serie om Palmes mördare

Jimmy Uller har fått en roll i Netflix-serien "Den osannolika mördaren". Han får här sällskap av bland andra Robert Gustafsson och Mikael Persbrandt.

Jimmy Uller har fått en biroll i Netflix-serien, "Den osannolike mördaren".

Jimmy Uller har fått en biroll i Netflix-serien, "Den osannolike mördaren".

Foto: Satu Knape/arkiv

Tv-serier2020-12-09 14:00

Serien är baserad på den prisbelönta boken "Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme" från 2018, skriven av Thomas Pettersson.

Robert Gustafsson spelar huvudrollen som Stig Engström som i juni i år pekades som misstänkt gärningsman av chefsåklagare Krister Petersson.

– Att få gestalta Stig Engström är både en spännande utmaning och ett stort ansvar, men också något av en terapi. Eftersom jag själv befann mig på biografen på mordnatten har Palmemordet hela tiden legat som en böld som aldrig vill försvinna och det är jag inte ensam om att känna", säger Robert Gustafsson i ett pressmeddelande.

Åtvidabergsbon och rockmusikern Jimmy Uller har fått en biroll i serien som kommer att börja spelas in dagarna före jul.

– Högst oväntat. Jag satt på ett café i Linköping för ett par veckor sedan när telefonen ringde. Det var ett castingbolag i Stockholm som hörde av sig och undrade om jag var intresserad. Jag tackade såklart ja.

69-årige Uller, som tidigare har medverkat i ett 40-tal olika filmprojekt inklusive Lars Von Triers "Dogville", berättar att han inte får yppa något om varken rollen eller serien.

– Allting ska hållas hemligt, det är så avtalet ser ut.

Dina egna tankar kring Stig Engström, var det han som mördade Palme?

– Jag tror faktiskt det. Han försökte inte dölja att han bar på ett kraftigt hat mot statsministern.

Serien i fem delar kommer att sändas på Netflix under nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!