Podd utan struktur funkar bra live

CCCC Till Slut Kommer Någon Att Skratta

Till Slut Kommer Någon Att Skratta (TSKNAS) med Soran Ismail, Johanna Wagrell, Petter Bristav och Aron Flam.

Till Slut Kommer Någon Att Skratta (TSKNAS) med Soran Ismail, Johanna Wagrell, Petter Bristav och Aron Flam.

Foto: Jeppe Gustafsson

STÅUPP2015-05-18 10:50

Medverkande: Soran Ismail, Petter Bristav, Aron Flam

Gästartist: Johanna Wagrell

The Crypt, Linköping

17 maj

När ett av Sveriges största poddradioprogram, "Till slut kommer någon att skratta (TSKNAS)", ger sig ut på sin första turné är det med en sorts gerillaapproach till det hela. Tio städer avverkas på tolv dagar. På spelställen som är alldeles för små sett till hur stor publik podden har. När turnén nådde Linköping på söndagskvällen var det premiär för The Crypt som lokal för annat än konserter. Det är fullsatt och funkar bra, även om det är trångt. Det är å andra sidan lite av poängen med turnén – att skapa en intimitet till publiken.

TSKNAS består av Petter Bristav, Soran Ismail och Aron Flam. De tre är annars i huvudsak ståuppare, och podden brukar klassas som humor. Humorn utgår ofta ifrån att de är oense om olika saker och inte sällan tycks de bli mer eller mindre osams. Ett annat drag är den oftast totala avsaknaden av struktur och ämnen att prata om. Eller hålla sig till. Det skulle kunna vara ett problem när det ska överföras till scen. Men det funkar förvånansvärt bra och de drar ned många skratt. De arga sidorna känns också något nedtonade, och det är långt till det avsnitt för några veckor sedan när de skrek åt varandra.

TSKNS har ofta med gäster i podden. Om det inte är en gäst som tar för sig, händer det att de mer eller mindre försvinner mellan Petter, Aron och Soran. Också på turnén finns gäster med, och i Linköping var det dags för Johanna Wagrell. Hon är också ståuppare och passar mycket väl in i sammanhanget.

Även om det är tydligt att kvällen är en liveversion av podden så går det inte att komma ifrån ståuppaspekten. Och ur den är det mycket lyckat.

Soran Ismail och Johanna Wagrell.
Soran Ismail och Johanna Wagrell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!