Angel Cat Sugar och stormkungen

Gulligt, sockersött, rart, näpet och fint är några synonymer som passar in på Angel Cat Sugar och Stormkungen som riktar sig till de allra yngsta barnen.

22 september 2009 14:58

Det är inte ett spel med Hello Kitty som jag håller i min hand trots alla likheter utan huvudpersonen heter Angel Cat Sugar. Designern Yuko Shimizu har lyckats skapa en näst intill identisk klon av sitt tidigare verk.

Angel Cat Sugar och Stormkungen riktar sig till de allra yngsta och jag rekommenderar er som köper spelet att sätta er ner med barnen och läsa den text som visas. Stormkungen har missuppfattat sin uppgift att blåsa bort löven i Västanlandet och istället stormade han iväg allt möjligt från Änglalandet, bland annat blåstes Angel Cat Sugars vänner långt bort. Prinsessan Angel Cat Sugar ska nu ställa allt till rätta.

Resan går till flera länder som alla ser väldigt lika ut. Angel Cat Sugar och Stormkungen är verkligen tandlöst och övertydligt, ja rent ut sagt ett intetsägande spel med en dålig ramberättelse som kräver att någon läser upp texterna då många i spelets målgrupp inte kan läsa tillräckligt bra för att få någon behållning av spelet.

Angel Cat Sugar svävar fram mellan molnen och samlar på blommor, stjärnor och annat samtidigt som hon letar efter försvunna föremål och vänner. Det blir aldrig utmanande och känslan "när ska det börja hända något roligt?" infinner sig snabbt. Det finns en hel del menlösa spel på marknaden. Angel Cat Sugar och Stormkungen tillhör ett av dem. Det är så sliskigt gulligt utan pedagogiska ambitioner och så intetsägande att jag inte vill rekommendera er föräldrar ett köp. Enda behållningen är om man sitter tillsammans med barnen och spelar som om det vore en interaktiv högläsning, fast ur en dålig bok.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!