– Vi gjorde goda veggoburgare förut också, men de var så fruktansvärt fula. Spruckna, tråkiga. Så jag fick tips från vegancafét i Sya, Open New Doors Bahnhof, och nu är de snygga, säger Janne Ervander.
Janne Ervander har varit skeppskock i sitt tidigare yrkesliv, och Markan har han drivit i 2,5 år.
– Jag tycker fortfarande att det är roligt att laga mat, säger han förtjust, jag gillar att gå till jobbet!
Men i somras drabbades stället av en rejäl vattenskada.
– Fastighetsägarens försäkringsbolag tog hand om skadorna, berättar Janne Ervander, och då sa jag att om det här nu ska bli en byggarbetsplats så kan vi lika gärna ta resten också. All målning, all belysning, rubbet.
Han visar alla möjliga förbättringar.
– Ledbelysning i stället för lysrör i displaykylen. Det sparar massor med energi. Lokala företaget Aluminumsvets har gjort en ställning till planetmixern, universalmaskinen som kan blanda färs, vispa pannkakssmet, knåda deg och mixa.
Ny belysning, nya persienner och en ny fläktkåpa, och så en tillbyggnad för kyl, frys och förrådsutrymmen.
Han gillar smarta lösningar. En sådan är den där trädgården han har i närheten, där han kan odla egna grönsaker.
– Nu får jag den kvalitet som jag vill ha, säger han.
Caféet ligger i ÖoB:s lokaler, mitt i ett område med många företag.
– ÖoB har många anställda, och runt omkring finns massor med tänkbara lunchgäster, säger han. Dessutom har vi våra stammisar som kommer och fikar eller äter.