Alla älskar Silvana

Kultur-Sverige har kramat Silvana Imam till bristningsgränsen. I lördags besökte hon Linköping.

Silvana Imams hip hop är relativt aggressiv, och hennes framförande matchar den perfekt.

Silvana Imams hip hop är relativt aggressiv, och hennes framförande matchar den perfekt.

Foto: Andreas Homanen

Konsertrecension2016-05-08 10:20
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Betyg: 4

Silvana Imam

Erik Lundin

The Crypt, Linköping, 7/5

Hyllningarna av Silvana Imam har ljudit genom i stort sett alla dimensioner av svenskt musikliv de senaste åren. Och de politiska aspekterna av hennes musik har fått kultur-Sverige att krama henne till bristningsgränsen.

Men om vi struntar i allt det och bara lämnar kvar live-artisten Silvana Imam så finns det ändå något storslaget kvar. Lördagskvällen på The Crypt visade om inte annat just det.

Silvana Imam är ute på en lång turné med nysläppta albumet "Naturkraft", som är ett stort steg framåt. Och publiken har växt – om det finns några biljetter kvar till the Crypt så kan de inte vara många. Och alla älskar Silvana. Jublet är öronbedövande när hon först visar sig i skuggorna på scen.

Silvana Imams hip hop är relativt aggressiv, och hennes framförande matchar den perfekt. Hon rappar med en intensitet som få är nära idag. Och uttrycker samtidigt texternas tyngd med sitt kroppsspråk – det känns att uppleva Silvana Imam live. Samtidigt verkar Silvana Imam vara uppriktigt glad över publikresponsen. Oavsett hur allvarstyngd en låt är så har hon ett stort leende på läpparna.

Publiken fortsätter jubla och skrika konserten igenom. Det är så klart en rolig inramning, men ibland överröstar det till och med musiken. Men det är en liten invändning i sammanhanget. Silvana Imam gjorde en av årets hittills bästa konserter i Linköping.

En som besökte the Crypt för andra gången på ett par veckor var uppvärmaren och Silvana Imams skivbolagskompis Erik Lundin. Då var det på lilla scenen, men han har inga problem att ta större scener och får nästan lika mycket jubel som Silvana själv.

Läs mer om