Recension: Carlson litar pÄ rösten

Augustislut och skolstart
 vem har inte sommarsorg?

Foto: Jeppe Gustafsson

Recension2018-08-24 22:41
Det hĂ€r Ă€r en recension. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Men stadsfesten i Linköping lindrar Ă„ngesten nĂ„got och pĂ„ fredagen musicerade Östgöta blĂ„sarsymfoniker tillsammans med Weeping Willows-sĂ„ngaren Magnus Carlson, Ă€ven kĂ€nd frĂ„n ”Jills veranda” och ”SĂ„ mycket bĂ€ttre”.

De sensommarskyar som far fram över oss Ă€r grĂ„svarta men luften Ă€r ljum och frĂ„n domkyrkoparken hörs ”La Macarena”. BlĂ„sarsymfonikerna vĂ€rmer upp medan publiken letar upp en hĂ€ngvĂ€nlig plats mot slottets grĂ€ddvita fasad.

PĂ„ slaget klockan 19 inleder Magnus Carlson till instrumentalisternas ackompanjemang med ”Den lĂ„nga vĂ€gen hem” och Elvis-hiten ”Suspicious minds”.

Det Àr sÄ oerhört befriande att lyssna pÄ en popsÄngare som litar pÄ rösten, som inte andas in som en blÄsbÀlg eller slÀpper ifrÄn sig suckar och stönanden i slutet av fraserna i tron att det förmedlar nÄgot slags kÀnsla. Nej, Magnus Carlson Àr helt trygg med att hans raka, varma röst lÄter oss höra det han vill förmedla.

FrĂ„n tv-programmet ”SĂ„ mycket bĂ€ttre” sjunger han ”Eternal love” och ”Brinner i bröstet”. Weeping Willows-lĂ„ten ”Touch me” blandas med Coldplays ”Fix me” och ”The landscape is changing” av Depeche Mode.

BlÄsarsymfonikerna lÄter denna kvÀll dÀrtill som om de aldrig spelat annat Àn populÀrmusik. Flera av instrumentalisterna brister ut i solon och det fungerar fint.

Utomhuskonserter Àr svÄra och möjligen drÀnker det gÀstande kompbandet ibland de ljudsvagare blÄsinstrumenten. Men det förtar inte intrycket. Vi som kommit för att lyssna tackar för stadsfesten och dem som försöker göra livet lite rosigare för oss andra.

Östgöta blĂ„sarsymfoniker med Johan Landqvists kompband samt sĂ„ngaren Magnus Carlson. Dirigent Christoffer Nobin

****

Yttre borggÄrden, Linköping, 24/8

LĂ€s mer om