Då kommer Di Leva till Klockrike kyrka

Thomas Di Leva kommer till Klockrike kyrka den 9 november. "Kyrkoturnén är intim – ett möte i höstmörkret", säger han.

Thomas Di Leva uppträder ihop med flera kyrkokörer i Klockrike kyrka den 9 november.

Thomas Di Leva uppträder ihop med flera kyrkokörer i Klockrike kyrka den 9 november.

Foto: Pressbild

Östergötland2018-09-01 18:10

– Jag spelar med Klockrike, Tjällmo och Borensberg kyrkokör. Det blir Thomas Di Leva-låtar fast med kör, en konsert där man kan andas och stänga av en stund. Diametralt motsatt till David Bowie-showen jag gjorde under våren. Den var avancerad tekniskt med ljud, ljus och video och i ett rasande tempo. Det är dag och natt, säger Thomas Di Leva.

Under senaste åren har han gjort över 30 kyrkokonserter med kör. Inte sällan hör en kör av sig och frågar om han vill komma och sjunga med dem - och naturligtvis vill han det.

– Jag brukar repetera med kören på dagen och sedan spelar vi på kvällen. Vi skickar ut noter och inspelningar så de hinner repetera innan. Jag har en idé om hur det ska låta, ganska sagolika arrangemang eftersom det är i kyrkor som är fantastiska, otroliga rum med en enorm spänning, säger han.

På frågan om han är kristen svarar Di Leva tvetydigt.

– Nej, eller ja. Jag kan inte säga för jag tillhör alla religioner. Det är 2018, religion är som partier, det känns svårt att säga att jag ”bara” är någonting. Liksom man äter pizza från Italien, kanske lyssnar på en konsert från en österrikisk tonsättare, ser en amerikansk tv-serie och går och dansar lite svensk folkdans. Vi lever i ett samhälle idag där man finns lite i allt, överallt. Jag känner mig som en andlig varelse som har en mänsklig upplevelse, resonerar han.

Kyrkoturnén heter ”Hjärtat vinner alltid” vilket är något av sångarens motto.

– Hur man än försöker tänka ut eller planera sitt liv så är det nästan alltid ingivelserna som kommer direkt från ens intuition, eller när man är i sin andning, som har de bästa lösningarna, säger han.

I samband med valet 2018 har Di Leva släppt singeln ”Jag behöver ingen ledare” som just handlar om att följa sitt hjärta.

– Låten kom till vid midsommar när min yngste son, som är sju år, började fråga om valet och partier. Jag försökte förklara, men det slutade med att jag tog fram min gitarr och då kom orden ur mig: ”Jag behöver ingen ledare och jag kan följa mitt hjärta”. Sedan sa sonen: "Pappa, kan du inte spela klart?" och då gick jag in i studion och spelade in hela låten, berättar han.

Thomas Di Leva tror inte att det spelar någon roll vilket parti som vinner valet.

– Det är inte så enkelt som att alla problem löser sig för att jag röstar på det eller det partiet. Det krävs mer än att vi följer en partiledare eller parti. Det krävs att vi människor möts hjärta till hjärta, säger han.

"Det krävs mer än att vi följer en partiledare eller parti. Det krävs att vi människor möts hjärta till hjärta", säger Di Leva om nya singeln "Jag behöver ingen ledare".
"Det krävs mer än att vi följer en partiledare eller parti. Det krävs att vi människor möts hjärta till hjärta", säger Di Leva om nya singeln "Jag behöver ingen ledare".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!