– Jag skickade detta vidare på studs. Skylten kommer att plockas bort, säger Olof Carlsson, avdelningschef för drift och underhåll på samhällsbyggnadskontoret, efter att vi tagit kontakt.
Louis De Geer var drivande i den svenska slavhandeln på 1600-talet. Statyn på Gamla Torget har blivit omdebatterad i spåren av Black Lives Matter-rörelsen.
Har man inte en rätt att protestera?
– Du har yttrandefrihet, du får hålla torgmöten och du har rätt att protestera. Men du har inte rätt att pynta en allmän plats precis som du vill. Det finns en skillnad, säger Olof Carlsson.
– För mig är det här skräp.
Kommer ni att anmäla?
– Nej, jag tror inte det. När det gäller klotter och skadegörelse har vi som rutin att polisanmäla. Men det här leder nog bara till pappersarbete och slöseri med offentliga resurser.
Röster har höjts för att statyer som De Geers ska försvinna från stadsbilderna. Andra har menat att de är viktiga som historiska dokument.
Har ni sett några andra liknande aktioner?
– Nej, det har vi inte. Däremot har vi fått in en del synpunkter. Och jag vet att det har skickats skrivelser till politiker om Louis De Geer, säger Olof Carlsson.
I andra delar av världen har avbilder av slavägare klottrats ner och även förstörts. Men i Norrköping har man ännu inte vidtagit några extra säkerhetsåtgärder.
– Nej, jag kan inte påstå att vi har någon beredskap för något sådant.