Krogkollen
I korsningen av Skomakaregatan och Gamla Rådstugugatan ligger Tao Noi. Det var i februari ifjol som den asiatiska restaurangen flyttade in i lokalerna där kebabhaket M.O.A.S tidigare låg.
Restaurangen drivs av Bettina och Tony Ertas, som sedan tidigare äger White Guide-rekommenderade restaurangen Urbane Goat. Att driva två restauranger 150 meter från varandra har sina fördelar.
– Många av våra gäster har följt med på vår resa och besöker båda två nu. Sedan kunde vi också använda oss av den personal vi redan hade och komplettera med några fler. Det är också lättare att lösa problem. Är vi kort på personal på det ena stället så kan vi ta över någon från det andra stället, säger Bettina Ertas.
Varför valde ni att öppna en till restaurang?
– Vi hade fullsatt nästan varje dag på Urbane Goat, så vi valde egentligen bara att förlänga det konceptet hit.
Bettina Ertas berättar att restaurangerna skiljer sig på så sätt att Urbane Goat satsar mer på à la carte, medan efterföljaren Tao Noi drar mer åt fast food-hållet. Smakmässigt förenas de fortfarande i det asiatiska köket – någonting som tycks ha varit en självklarhet redan från start.
– Min man älskar asiatisk mat. Det är allt han pratar om. För många år sedan så fanns det ett asiatiskt ställe som han alltid gick till på sina lediga söndagar. Sedan stängde det. Han saknade det och specifikt en god soppa på menyn. Men det fanns inte, så då löste vi det.
Bettina själv var från början inte helt övertygad om det asiatiska köket, men kom att motbevisas.
– Norrköping är ju verkligen en pizzastad. Jag var osäker på hur stor efterfrågan det egentligen fanns, men det har ju kommit att visa sig att det fanns det. Det har gått över förväntan enligt mig.
På menyn finns asiatiskt signerade rätter så som tom yum, en kryddstark och syrlig soppa, eller tonkatsu, en japansk rätt som består av en panerad, friterad fläskkotlett. Vissa av rätterna byts ut beroende på säsongen, men de flesta har sin stående plats på menyn.
– Folk har sina favoriträtter och det märks. Visst, vi vill prova nya saker då och då, men inte allt för ofta. Vi vill att våra gäster ska veta vad de får.