Populära krogen dubblade framgången – bara en gata bort

När luncherna på Urbane Goat var så gott som fullsatta varje dag så bestämde sig ägarna för att slå mynt av succén. Resultatet blev det asiatiska lunchhaket Tao Noi. Vad är skillnaden mellan restaurangerna? Och hur startade egentligen idén om att driva ett asiatiskt kök?

Tao Noi slog upp sina portar i början på 2023.

Tao Noi slog upp sina portar i början på 2023.

Foto: Saga Helin

Norrköping2024-07-27 20:00

Krogkollen

I korsningen av Skomakaregatan och Gamla Rådstugugatan ligger Tao Noi. Det var i februari ifjol som den asiatiska restaurangen flyttade in i lokalerna där kebabhaket M.O.A.S tidigare låg.

undefined
Den tidigare restaurangen stängde 22 januari 2023. Några få veckor senare öppnade Tao Noi.

Restaurangen drivs av Bettina och Tony Ertas, som sedan tidigare äger White Guide-rekommenderade restaurangen Urbane Goat. Att driva två restauranger 150 meter från varandra har sina fördelar.

– Många av våra gäster har följt med på vår resa och besöker båda två nu. Sedan kunde vi också använda oss av den personal vi redan hade och komplettera med några fler. Det är också lättare att lösa problem. Är vi kort på personal på det ena stället så kan vi ta över någon från det andra stället, säger Bettina Ertas.

undefined
Bettina Ertas väg in i branschen startade då hon gick restaurangskolan.
undefined
Inne i restaurangen finns 52 sittplatser.

Varför valde ni att öppna en till restaurang?

– Vi hade fullsatt nästan varje dag på Urbane Goat, så vi valde egentligen bara att förlänga det konceptet hit.

Bettina Ertas berättar att restaurangerna skiljer sig på så sätt att Urbane Goat satsar mer på à la carte, medan efterföljaren Tao Noi drar mer åt fast food-hållet. Smakmässigt förenas de fortfarande i det asiatiska köket – någonting som tycks ha varit en självklarhet redan från start.

– Min man älskar asiatisk mat. Det är allt han pratar om. För många år sedan så fanns det ett asiatiskt ställe som han alltid gick till på sina lediga söndagar. Sedan stängde det. Han saknade det och specifikt en god soppa på menyn. Men det fanns inte, så då löste vi det.

undefined
Tony Ertas intresse för det asiatiska köket har länge funnits med honom.

Bettina själv var från början inte helt övertygad om det asiatiska köket, men kom att motbevisas.

– Norrköping är ju verkligen en pizzastad. Jag var osäker på hur stor efterfrågan det egentligen fanns, men det har ju kommit att visa sig att det fanns det. Det har gått över förväntan enligt mig.

undefined
Enligt ägarna är deras luncher det som lockar flest gäster till restaurangen. Men även onlinebeställningar är populärt.

På menyn finns asiatiskt signerade rätter så som tom yum, en kryddstark och syrlig soppa, eller tonkatsu, en japansk rätt som består av en panerad, friterad fläskkotlett. Vissa av rätterna byts ut beroende på säsongen, men de flesta har sin stående plats på menyn.

– Folk har sina favoriträtter och det märks. Visst, vi vill prova nya saker då och då, men inte allt för ofta. Vi vill att våra gäster ska veta vad de får.

Tao Noi

Öppettider: Måndag–torsdag 11–21, fredag 11–22, lördag 12–22, söndag 12–21.

Antal platser: 82 stycken.

Pris per huvudrätt: 109–149 kronor.

Bettina rekommenderar: Kyckling cashew eller tom yum.

Var äter du om du inte får välja ditt eget ställe: Knäppingen eller Vicino.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!