Lovisa från Norrköping är Bianca Ingrossos bästa vän

Under en vecka i december pryddes reklampelare över hela landet av Norrköpingstjejen Lovisa Worge och Bianca Ingrossos ansikten. De två har varit bästa vänner i flera år nu, och allt började med ett mejl mitt i natten.

Lovisa Worge började arbeta som Bianca Ingrossos assistent 2017 när hon var 20 år gammal.

Lovisa Worge började arbeta som Bianca Ingrossos assistent 2017 när hon var 20 år gammal.

Foto: Privat

Norrköping2022-12-28 19:00

– När vi åkte runt i Stockholm och kollade på reklamen så sade vi att vi borde titta tillbaka på avsnittet när jag gjorde min första intervju hos Bianca. För att fatta vad som har hänt de här åren, säger Lovisa Worge.

Hon är kollega och bästa vän med en av Sveriges största influencer och landets kanske mest kända person under 30, Bianca Ingrosso. Den ständigt aktuella dottern till Pernilla Wahlgren har nu senast fått en egen talkshow, med samma produktionsbolag som jobbade med Skavlan och hon gästspelar ofta i "Wahlgrens värld". Bianca driver sminkföretaget Caia och nu också smyckesföretaget Ani tillsammans med Lovisa. Bland mycket annat.

Under en vecka i december kunde man se Lovisa och Biancas ansikten i hela Östergötland. Tillsammans frontade de en nationell julkampanj för Ani.

– Det känns helt sjukt. Det är jättestort och helt fantastiskt.

Men hur hamnade Lovisa egentligen där? Mitt i Stockholms kändissfär och i blickfånget för Biancas 1,3 miljoner följare på Instagram, och med 177 000 egna betraktare på samma plattform. Jo, det var faktiskt lite av en slump.

undefined
I mitten av december syntes Lovisa Worge och kompisen Bianca Ingrosso på reklampelare över hela landet. Som här på Stora torget i Linköping.

Lovisa är född och uppvuxen i Norrköping, i Skarphagen närmare bestämt. Somrarna spenderade hon på lantstället i Sankt Anna (och det gör hon fortfarande). På grund av några kämpiga år i högstadieåldern då hennes pappa gick bort så bytte hon skola flera gånger. Men till slut hamnade hon på Djäkneparksokolan, efter att Victoriaskolan lagts ner.

– Sedan började jag på Kungsgårdsgymnasiet och pluggade ekonomi. Där hade jag det väldigt bra.

Efter gymnasiet var planen att plugga vidare på Handels, men det blev inte riktigt så. Hon fick smak på att se världen och reste runt med både vänner och dåvarande pojkvän. Efter några år landade hon i Norrköping igen och började jobba i en butik.

– Jag läste massor bloggar då, man gjorde ju det på den tiden. Varje dag hade jag typ tio stycken jag läste. Jag hade väl lite tråkigt på jobbet, så jag satt och scrollade långt bak på Biancas blogg.

undefined
Lovisa Worge växte upp i Skarphagen i Norrköping. Som 20-åring flyttade hon till Stockholm för att jobba som assistent till Bianca Ingrosso.

Där hittade hon ett inlägg som hon fastnade på: Bianca sökte en assistent. Lovisa skickade cv och personligt brev, som att det var vilket jobb som helst hon sökte.

– Sen tänkte jag inte på det mer, jag glömde bort det. En morgon vaknade jag och då hade Bianca mejlat mig klockan tre på natten och frågat om jag kunde komma in samma dag. Men det kunde jag ju inte, säger Lovisa och skrattar.

Dagen efter tog hennes mamma ledigt och skjutsade upp dottern till Stockholm för en intervju. Och det sa klick.

– Det är lite sjukt, för när vi har kollat i mejlkorgen i efterhand så är alla ansökningar olästa och hon hade bara av en slump tryckt på mitt namn.

undefined
Lovisa Worge började arbeta som Bianca Ingrossos assistent 2017 när hon var 20 år gammal.

Fem år senare har väldigt mycket förändrats i Lovisas liv. Hon började som Biancas assistent och fick göra alla möjliga sysslor. Nu kan hon själv försörja sig helt som influencer, och hon har fått en bästa vän i sin före detta arbetsgivare.

– Hon är min absolut närmsta vän och jag ser henne som familj. Vi stöttar varandra i allt. Det är nog en av de närmsta relationerna jag har haft utöver familjen.

Numera är Lovisa inte längre assistent. Hon sade upp sig för snart två år sedan och började plugga ekonomi igen i Stockholm. Det blev dock bara ett halvårs plugg. För sedan dök möjligheten upp att starta ett helt nytt företag tillsammans med Bianca, och det är just Ani som hon nu lägger allt sitt fokus på.

undefined
"Det är en ynnest och något jag bara hade kunnat drömma om för några år sedan", säger Lovisa Worge om sitt liv och arbete.

På Lovisas första anställningsintervju var det inte bara hon och Bianca i rummet. Allt spelades in för ett av Sveriges mest populära tv-program, Wahlgrens värld. Lovisa tyckte dock inte att det kändes så konstigt.

– Jag reflekterade inte så mycket över det, men det är klart att man var lite nervös. Ganska snabbt förstod jag att de som filmade blev som familj för Bianca och Pernilla. De umgås ju hela tiden när de spelar in fem dagar i veckan. Så man blev ganska snabbt bekväm i det, och filmarna blev mina vänner också.

Influenceryrket går ju också ut på att dela med sig av sig själv. När Bianca och Lovisa blev nära vänner ungefär ett år efter att hon anställdes så dök Lovisa upp mer och mer i Biancas vloggar och på Instagram. Nu har Lovisa en egen stor plattform där hon lägger upp bilder på sig själv och ett eget företag där hon sköter samarbeten och fakturerar kunder.

undefined
"Man kan lätt bli självkritisk av att se sig själv på tv och på bilder, speciellt när man är så ung och inte van vid det" säger Lovisa Worge om att ha ett yrke där man hela tiden är väldigt synlig.

Men det är inte alltid helt lätt att vara sitt eget varumärke. Och just yrket influencer är något som många har åsikter om. Man blir kort sagt både älskad och hatad.

– Det är verkligen två läger. Just ordet influencer är så sjukt laddat med negativa bilder om hur det är, ironi kring det och folk som driver om det på nätet.

Det är också en bubbla man hamnar i som kan vara svår att få perspektiv på, berättar Lovisa. 

– Jag kände ganska snabbt att jag inte ville jobba bara som influencer, även fast jag kan försörja mig på det. Jag ville utvecklas ännu mer. Där blev Ani den perfekta vägen för mig att gå. Att få bygga och skapa min dröm och samtidigt få utlopp för min kreativitet via mina sociala medier blev den perfekta mixen för mig. 

Att jobba med sociala medier tar upp mycket tid och kan orsaka en viss stress. Men samtidigt känner hon att influencervärlden också ger henne mycket.

– Jag är fascinerad och inspirerad av branschen jag befinner mig i. Den är så kraftfull. Att varje dag få gå till jobbet och möta människor som brinner för det de jobbar med. Det är en ynnest och något jag bara hade kunnat drömma om för några år sedan.

undefined
Det som började som en professionell relation växte ut till att också bli en äkta vänskap för Lovisa Worge och Bianca Ingrosso.

Lovisa har även varit med på resan i uppbyggnaden av Biancas sminkföretag Caia. Förra året var hon med i företagets kampanjvideo för deras julkalender. Att se sig själv så mycket på bilder och video är dock inte alltid helt lätt.

– Man kan lätt bli självkritisk av att se sig själv på tv och på bilder, speciellt när man är så ung och inte van vid det. Men det är en del av det kreativa yrket och jag älskar att få utlopp för min kreativitet både bakom och framför kameran. 

Det egna utseendet och kroppen är det man jobbar med, och det är inte alltid helt lätt att ha distans. Även om Lovisa aldrig har upplevt detta som något negativt, så kan yrket ibland bli svårnavigerat. Där har hennes mamma alltid varit ett stort stöd. 

– För mig har det varit viktigt att ha mycket nära kontakt med mina barndomsvänner och med min familj. Som är utanför bubblan.

Lovisa Worge

Ålder: 25.

Uppväxt: Skarphagen, Norrköping.

Bor: Stockholm.

Favoritplats i Norrköping: Lantstället i Sankt Anna.

Favoritplats i Stockholm: Min lägenhet, min tryggaste plats.

Gör helst en ledig kväll: Spenderar tid med min pojkvän.

Framtidsdrömmar: Att skapa min egen familj. Jag ser fram emot det så mycket och drömmer ofta om den dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!