De spelar på Rix FM-festivalen

15 augusti är det dags för 20-årsjubilerande Rix FM Festival i Norrköping. Nu är är det klar vilka artister som kommer.

Linköpingssonen Bishara spelar på RIx FM-festivalen i Norrköping.

Linköpingssonen Bishara spelar på RIx FM-festivalen i Norrköping.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Norrköping2019-06-13 06:00

Efter ett kortare uppehåll återvänder Rix FM Festival till Norrköping. I samband med augustifesten blir det återigen artistuppträdanden i Vasaparken. Eftersom det i år är 20-årsjubileum för festivalen så satsar man lite extra.

Nio artister är klara för Norrköping, bland annat Bishara från Linköping. 16-åringen slog igenom i sociala medier när han lade upp videos där han sjöng. Laila Bagge upptäckte det och såg hans talang. Efter det blev blev hon Bisharas coach och mentor. Han tog sig sedan till Melodifestivalen där han gjorde stor succé och knep en andraplats med låten ”On my own" som är skriven av fjolårsvinnaren Benjamin Ingrosso.

Molly Sandén kommer till Rix FM Festival i Norrköping med en helt ny skiva i bagaget. Albumet "Det bästa kanske inte hänt än" släpptes i början av juni och det skildrar uppbrottet med hennes förra fästman Danny Saucedo. Hennes ny låt "Va det då?" är tippad att bli en av sommaren stora hits enligt Spotifys musikredaktion.

Övriga artister som är klara är Mohombi, Anna Bergendahl, Lina Hedlund, Sandro Cavazza, Wiktoria, Leia och Estrad.

– I år kommer Rix FM Festival vara något alldeles extra då vi firar 20-årsjubileum och bjuder på en stor folkfest, säger Christer Modig, VP Radio på Nordic Entertainment Group i Sverige i ett pressmeddelande.

Totalt kommer Rix FM Festival att besöka tolv städer i landet och beräknas locka cirka 200 000 besökare.

Molly Sandén är ett av dragplåstren på årets Rix FM Festival.
Molly Sandén är ett av dragplåstren på årets Rix FM Festival.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!