Östgötska äventyraren i final i Mästarnas mästare

Normlösas superäventyrare Johanna Davidsson är klar för final i SVT:s succéprogram Mästarnas mästare. Hon får sällskap av skidlegenden Anja Pärson, fotbollsikonen Sebastian Larsson och brottarhjälten Jimmy Samuelsson.

Äventyraren Johanna Davidsson, uppväxt i Normlösa, är nu i final i Mästarnas mästare.

Äventyraren Johanna Davidsson, uppväxt i Normlösa, är nu i final i Mästarnas mästare.

Foto: Janne Danielsson / SVT

nöje2024-04-08 18:00

Söndagskvällens semifinal bestod av tre individuella tävlingar. Efter en seger i den första tävlingen gick det sämre för Johanna i den andra och inför avsnittets sista individuella tävling låg hon på kvalplats.

– I sista tävlingen var det simning och att memorera siffror. Jag är inte så stark simmare, men att komma ihåg siffror är jag okej på. Sedan kan det lätt bli fel när man ska dyka och simma.

Efter en stark insats slutade Johanna på en andraplats. Det räckte till en plats i finalavsnittet och hon slapp hamna i en oviss kvaltävling om de sista finalplatserna.

– Jag blev glad och lättad att slippa ladda om igen. Jag hade gjort många tävlingar och jag började känna mig mentalt trött. Det var skönt att få vila när de andra fick ladda om, för det tar enormt på krafterna.

undefined
Äventyraren Johanna Davidsson, uppväxt i Normlösa, är nu i final i Mästarnas mästare.

Hur kändes det när deltagare efter deltagare blev utslagna och fick lämna Mästarnas mästare?

– Jag visste ju att det var en del av spelets regler. Men det var tråkigt att säga hejdå, för alla var jättetrevliga. Och det var tråkigt för de personer som fick lämna.

Håller du kontakten med de andra deltagarna?

– Vi har en gemensam tråd där vi skriver till varandra. Men jag har haft mer kontakt med Emma Johansson och Anja Pärson efter Mästarnas mästare.

undefined
2016 skidade Johanna Davidsson ensam till Sydpolen.

Du var den enda deltagaren som inte tävlat mot andra motståndare tidigare i karriären. Hur var det att ställas inför ett tävlingsmoment?

– Jag var själv nyfiken på hur det skulle vara. Jag visste att jag hade tävlingsinstinkt, men att jag skulle gå in så mycket för att samla poäng förvånade mig själv. Jag gav allt.

Är du sugen på att fortsätta tävla?

– Jag har förstått hur mycket det krävs för att vara elitidrottare. Man måste satsa allt. Jag har fått in så mycket annat i livet nu, så det skulle inte bli på elitnivå. Kanske att jag kan vara med på något fjällopp eller liknande?

Det var efter en skidtur på 38 dagar, 23 timmar och 5 minuter som Johanna Davidsson blev den snabbaste kvinnan till Sydpolen när hon ensam skidade sträckan 2016.

undefined
Med 120 kilo packning skidade Johanna Davidsson i rekordfart mellan Antarktis kust och Sydpolen.

När SVT kontaktade henne och frågade om hon ville vara med i Mästarnas mästare blev hon överraskad.

– Det kändes som en ära för det är många duktiga atleter med i programmet. Det var ett äventyr i sig få vara med på inspelningen.

Finalavsnittet sänds nu på söndag klockan 20.00 på SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!