Saabs musikkår möter operastjärna

Saabs musikkår bjuder till konsert tillsammans med opera- och konsertsångaren Olle Persson och elever från Lunnevads folkhögskola.

Olle Persson är en välmeriterad operasångare (baryton) och har vid flera tillfällen samarbetet med ensembler vid Linköpings universitet.

Olle Persson är en välmeriterad operasångare (baryton) och har vid flera tillfällen samarbetet med ensembler vid Linköpings universitet.

Foto: Johnny Gustavsson/arkiv

Musik2019-11-01 12:00

Konserten äger rum lördagen 9 november i Missionskyrkan i Linköping. Evenemanget kallas ”En musikresa mellan opera och musikal” och innehåller stycken från ett flertal kända verk såsom ”Don Giovanni”, ”Chess” och ”Phantom of the opera”. 

Olle Persson, som är född i Norrköping, har en bred repertoar och lång erfarenhet från flera stora scener i Sverige, bland andra Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Folkoperan och Drottningholmsteatern. Han har också medverkat vid en rad skivinspelningar.

Han är för tillfället knuten till Lunnevads folkhögskolas musiklinje som så kallad Artist in residence på linjens klassiska inriktning. Det är ett projekt som innebär att en artist arbetar återkommande med eleverna under flera terminer.

Från Lunnevad medverkar William Tarrach, Esbjörn Christensson och Elina Mattsson på sång, samt Fanny Sundin på klaviatur.

Saabs musikkår gläds åt evenemanget: 

– Vi har tidigare samarbetat med Lunnevads folkhögskola vid flera konserter. Det har då varit mycket uppskattat av båda parter och publik. Vi har inför konserten haft ett antal gemensamma repetitioner och det har känts mycket bra. Skojigt att samarbeta med ambitiösa och duktiga ungdomar, säger Roger Holmström, kassör i föreningen.

Musikkåren är en amatörorkester som bildades på Saab 1940. Från början var orkestern bara för anställda vid Saab men numera rekryteras även musikanter från andra håll. Saabs musikkår har omkring 35 medlemmar i åldersspannet 20 till 75 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!