Hyllad Ruth till Palatset

Småländskan Elin Ruth har hyllats stort för sin senaste platta. På fredag finns den numera New York-bon hos Liveklubben på Palatset i Linköping.

Hyllad. Elin Ruth kommer till Linköping på fredag.

Hyllad. Elin Ruth kommer till Linköping på fredag.

Foto: Marko Säävälä / TT

Musik2014-10-16 06:00

För elva år sedan släppte en 21-åring från småländska Mönsterås sin debutskiva. Det blev succé. Albumet med Elin, som då hette Sigvardsson, var producerat av Lars Winnerbäck och gav grammisnominering till årets nykomling.

Efter det har Elin Ruth, som hon säger själv, levt ett turbulent och omvälvande liv. I dag bor hon i Queens, New York, tillsammans med hennes make.

– Jag har alltid undrat varför mitt liv är så stormigt. I dag vet jag att det är jag själv som är stormen, sa hon i samband med släppet av sin senaste skiva.

Elin Ruths sjätte album, "Here Comes the Storm", kom för en knapp månad. Och det har blivit stora ord i recensionerna. I Corren gav Lollo Asplund CCCC. "Allra bäst låter det om de americana-doftande spår, där hon använder rösten på ungefär samma sätt som Lucinda Williams,alltså skönt raspig sång, placerad på millimeteravstånd från mikrofonen", skrev Asplund.

Förakt till Elin Ruth på fredag, 17/10, hos Liveklubben på Palatset är lokala Emelie Lindén, mer känd under artistnamnet Em & her music.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!