Annorlunda festival igen

Den alternativa rockfestivalen Where´s the music kommer tillbaka i vinter. Den 11–13 februari 2016 samlas musikbranschen och musikintresserade från när och fjärran i Norrköping.

Marknadschef. Niklas Westergren arbetar på FKP Scorpio som även loígger bakom Bråvallafestivalen.

Marknadschef. Niklas Westergren arbetar på FKP Scorpio som även loígger bakom Bråvallafestivalen.

Foto: Eva Jensen

MUSIK2015-10-06 17:35

Målet är att visa upp – eller se – nya akter och etablerade artister som är redo för internationell lansering.

– Det är väldigt roligt att få fortsätta utveckla den här festivalen, säger Niklas Westergren, marknadschef på FKP Scorpio.

– Som världens tredje största exportland av musik förtjänar Sverige en festival som Where´s the music.

På måndagen släpptes de första, något billigare, ”blind bird”-biljetterna, men ingen artistbokning är officiell än.

– Den som är nyfiken på vilken slags musik det blir kan titta på förra årets line-up. Även om det är ny musik blir blandningen densamman. Några ser vi för första gången och genrebredden är naturligtvis stor, eftersom den beror på vad som är aktuellt.

Upplägget fungerade så bra i våras att det blir grunden även 2016.

– Vi justerar en del mindre saker, exempelvis lägger vi troligen spelningarna lite senare på kvällarna. Och i år krockar vi inte med sportlovet här, det är bra.

Några scener kommer att bytas ut, även om de inte är helt klara med spelplatserna än. Fokus ligger fortfarande kring industrilandskapet, med Louis De Geer som centrum för seminarium.

– Vi är väldigt ledsna över att inte kunna använda Hörsalen nästa år. Den fungerade väldigt bra, men nu tror vi att Arbis kan bli ett bra alternativ.

Många av de nya namnen har mycket riktigt blivit mer etablerade sedan festivalen. Sabina Ddumba är ett exempel. Hon har gett ut en skiva, turnerat och sjungit på nationaldagen i Linköping sedan vi såg henne på WTM i februari. Dessutom gjorde Ddumba en duett med Tomas Ledin under ”Hela Sverige skramlar”-galan i tisdags kväll.

Maja Francis gjorde en av sina första solospelningar i Norrköping och har sedan dess turnerat med Veronica Maggio och blivit ett välkänt namn för pop-publiken.

Vad har du med dig från förra året?

– Den fantastiska stämningen – att alla besökare var så glada och förstod upplägget med festivalen, där man kanske inte kom in på exakt allt man ville se men istället kanske såg något annat bra man aldrig hört talas om förut.

Kan musikerna själva anmäla intresse även i år?

– Vi kommer inte att ha någon länk utåt, men det går självklart bra att kontakta oss via Facebooksidan.

Har du någon drömbokning 2016?

– Svårt att säga, men personligen känner jag att Zara Larsson hade varit helt rätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!