På frågan om hur barndomen och uppväxt I Motala var svarar han direkt:
– Den var bra, den var lugn och trygg!
Redan när han var liten fanns musiken med i bilden.
– Det började med att jag nog var odräglig för min släkt för jag visslade hela tiden! Det var när jag var riktigt liten. Och sedan fick jag en blockflöjt och det var inget kul tyckte jag. Så sedan blev det en esskornett och därefter trumpet, och så fortsatte det så. Musik har alltid varit nära mig!
Han växte dock inte upp i något musikaliskt eller kulturellt hem. Numera har han dock en kusin som spelar gitarr i flera rockband
Hasse Isacsson har alltid varit intresserad av "jobb på och runt scenen"
– Och det var jag även i unga år. Innan jag blev professionell musiker hade vi en massa, som vi kallade det, "källarband". Jag var med i bland annat Hightones och Sweet Six, ja det var många band jag var med i!
Under 10 år på 1970-talet så gav han sig ut på turné runt om i Norden med en egen orkester. Hasse Isacsson trakterade då 12 instrument!
– Men mina huvudinstrument var saxofon och tvärflöjt och då hade jag alla saxofoner och alla tvärflöjter där på scenen.
Det blev också mycket körsång. Nuförtiden gör han sin musik på egen hand hemma med dator och synthar.
Även om musiken alltså har spelat och fortfarande spelar en stor roll i Hasse Isacssons liv så är ju teatern det som han förknippas med och inspirationen till teaterledandet kom från Thomas Funck, mannen bakom figuren "Grodan Boll",
– Han hade en grupp barn i Stockholm som hette Funckarna och det tyckte jag lät så kul! Tänk att ha en liten grupp barn som spelar teater och så kan jag få chansen att göra musik. Och det tänkte jag på när jag kom hem som professionell musiker.
Hasse Isacsson var då gift med sångerskan i sitt band och det var när de fick barn som de valde att komma hem och ha mer stabila jobb för barnens skull. Han blev musiklärare och ville ha något att göra på fritiden. Därför bildade han en liten teatergrupp som döpte sig själva till Hasses Gryn. Det namnet försvann dock efter två år berättar han.
– Då bildade vi Gryningen tillsammans med bland andra Knut Karlsson som var chef för Motala Folkets Hus på den tiden.
1982 var året och teatern fick vara på en ungdomsgård på Ekön. De har bytt lokaler och verksamheten har växt genom åren. Idag håller de till på Södra skolan. Hasse Isacsson har ingen koll på exakt hur många barn och unga som har passerat revy i Gryningen genom åren.
– Men det måste vara över tusentals!
De som en gång själva var med kommer idag med sina barn till verksamheten.
– Så gammal är jag! (skratt)
Han har inga planer på att pensionera sig från teatern.
– Inte så länge jag känner att huvudet och kroppen hänger med!
Hasse Isacsson skapar alltid själv de pjäser och inte minst de sånger som Gryningen framför. Det han skrivit för sin egen verksamhet spelas nu även av andra teatrar runt om i Sverige säger han. Som vi tidigare berättat gör han nu även housemusik. Sådan gör han inte bara för teatern utan även för sitt eget nöjes skull.
Han har aldrig haft ambitionen att själv vara skådespelare.
– Nej, aldrig, aldrig!
Hasse Isacsson har alltid varit Motala trogen.
– Jag har sett så himla många städer under mitt turnerande och då har jag sett att Motala är min hemstad! Det är här jag trivs!