– Ja, renoveringen blir större än planerat, berättar Ebba Kellander, vd på Hogstadius fastigheter som äger huset. Vi skulle möblera om, och då visade det sig att en kyldisk hade stått och läckt.
Läckaget hade antagligen pågått under lång tid och det fanns svartmögel mellan gipsskivorna under klinkergolvet. Omöjligt att åtgärda utan att bryta bort klinkergolvet.
– Då måste vi riva upp alltihop för att få det enhetligt, säger Ebba Kellander. Och då lägger vi golvvärme i lokalen och passar på att göra alltihop mycket bättre.
Öppning i februari ska det bli i alla fall, precis som planerat.
– Vi kör djärvt på.
Ebba Kellander och Hogstadius fastigheter har valt att stå bakom cafésatsningen för att säkerställa att den blir av.
– Lokalen finns i vår fastighet, och vi vill att den ska leva. Det ska vara ett fik där. Men vi ska givetvis anställa personer med branschvana, folk som kan sköta det här!
Det är klart med en ansvarig platschef och Ebba Kellander räknar med att ytterligare fem personer ska anställas, plus kanske någon extrapersonal, för att driva Nyfiket.
Delar av den gamla bageriutrustningen finns kvar i källaren .
– Det ska bli ett modernt fik, vi räknar med att erbjuda lättare luncher och hembakat bröd och kakor. Inriktningen ska vara säsongsbetonad med närodlade, naturliga råvaror – och så söker vi tillstånd för att kunna servera öl och ett glas vin.
Kvällsöppet?
– Ja, vissa kvällar i veckan i alla fall.