Fröken Snusk mer "städad" i Melodifestivalen

Inför lördagens andra deltävling i Melodifestivalen berättar omskrivna Fröken Snusk om en mer städad låt än fansen vant sig vid, och om hemliga identiteten.

Den hemliga artisten tonar ner snusket i Melodifestivalen.

Den hemliga artisten tonar ner snusket i Melodifestivalen.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Melodifestivalen2024-02-08 13:04

En barndomsdröm går i uppfyllelse för Fröken Snusk när hon får vara med i Melodifestivalen på lördag. Trots att hon numera är en etablerad stjärna känns det speciellt att få sjunga i den andra deltävlingen i Göteborg.

– Det är ju en sådan tradition, som midsommar och kräftskiva, som jag kollat på ända sedan jag var liten. Det har alltid varit en dröm att vara med, säger artisten.

Anklagelserna om Spotifyfusk hänger som ett mörkt moln över Fröken Snusks medverkan i Melodifestivalen, men artisten har nekat till att hon betalat för att manipulera antalet spelningar på strömningstjänsten. Så SVT låter henne vara med.

Tonar ned snusket

Men det blir inte en lika snuskig Fröken i Melodifestivalen som hennes fans vant sig vid i låtar som "Rid mig som en dalahäst", "Tjackballe" eller "Våt i trosan". Det hade inte riktigt funkat i SVT på bästa sändningstid.

– Alltså musikmässigt är det 100 procent Fröken Snusk, men textmässigt är ju låten städad. Men vi har ju låtar på Spotify som också är städade så det är ingen utmaning.

Fröken Snusk uppträder alltid maskerad i en balaklava och vägrar avslöja någonting om sitt namn eller sin bakgrund. Hon hävdar till och med att inte ens alla anhöriga känner till hennes hemlighet.

Inte ens parhästen Ramus Gozzi känner till hennes rätta identitet, hävdar Fröken Snusk.

– Han har sett mig. Men han vet inte vem jag är.

Utbytbar?

Men det gör väl också att han skulle kunna byta ut dig mot en ny Fröken Snusk, som någon i Dolly Style, utan att publiken märker det?

– Alltså, jag och Rasmus har jobbat tillsammans så länge och vi är ju ett team. Vi har byggt upp det här tillsammans, så jag vet att han inte känner så.

Fröken Snusk tillhör favoriterna, men vad händer om hon vinner Melodifestivalen?

– Kanske kan man köra någon karriär utomlands. Men man vill inte ändra för mycket. Så de får ju anpassa sig utifrån vad mitt namn är. Så det blir väl "Frooken Snoosk" eller nåt sånt, säger hon på svengelska.

Fröken Snusk har alltid drömt om att vara med i Melodifestivalen.
Fröken Snusk har alltid drömt om att vara med i Melodifestivalen.
Artisterna i deltävling 2

1. Maria Sur: "When I'm gone".

2. Engmans Kapell: "Norrland".

3. Dear Sara: "The silence after you".

4. C-Joe: "Ahumma".

5. Liamoo: "Dragon".

6. Fröken Snusk: "Unga & fria".

Melodifestivalen sänds lördagar klockan 20.00 i SVT1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!