Du kan vinna Ärets Unga berÀttare

Nu Ă€r det dags för Götabibliotekens novelltĂ€vling Unga berĂ€ttare. Författare mellan 16 och 30 Ă„r bosatta i Östergötland eller TranĂ„s fĂ„r vara med och tĂ€vla.

Emma Leifler vann förra Ärets Unga berÀttare med sin novell "FÄr man hÀlsa?".

Emma Leifler vann förra Ärets Unga berÀttare med sin novell "FÄr man hÀlsa?".

Foto: Hedda Themner

Litteratur2022-05-18 11:08

Det finns inga regler för tĂ€vlingen förutom att novellen inte fĂ„r vara för lĂ„ng! Novellen ska vara inskickad senast 1 september i Ă„r. 

Det Ă€r en jury som vĂ€ljer ut vinnarnovellerna och en av författarna utses till Ă„rets skrivarstipendiat och fĂ„r en veckas skrivkurs pĂ„ en folkhögskola. Under Östergötlands bokmĂ€ssa TellUs presenteras vinnarna och stipendiaten. Vinnanovellerna publiceras pĂ„ Götabibliotekenshemsida samt pĂ„ Correns och NT:s hemsidor. 

Förra Ă„rets skrivarstipendiat Ă€r Emma Leifler som vann med sin novell "FĂ„r man hĂ€lsa?" och hon ska delta i en kurs pĂ„ Skurups folkhögskola i sommar. 

Juryn bestĂ„r av Arvid Harju (skolbibliotekarie), Christine Åström (biblioteks- och kulturchef i Ydre), ngrid Loeld Rasch (Regionbibliotek Östergötland), Maria Fagerberg (författare och lĂ€rare i skrivande), Sebastian Sas (Film i Öst) och Emma Leifler (förra Ă„ets skrivarstipendiat).

Mer information om tÀvlingen finns pÄ www.gotabiblioteken.se/om-tavlingen

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!