Boken som avslöjar stjärnans hemlighet

I kulturens sommarserie ”Favoriten” ser vi tillbaka på filmer, böcker, skivor, konstverk och annat som betyder något förr oss.

Veronica Maggio på spelningen på Peace and love-festivalen 2011.

Veronica Maggio på spelningen på Peace and love-festivalen 2011.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Litteratur2020-08-05 19:00

Favoriten

Boken "Allt är för bra nu" av Veronica Maggio

Jag hittade boken av en slump på rea nyligen. "Allt är för bra nu" kom ut redan 2017, och oj vad jag hade missat. Att få läsa om hur min käraste artists sånger skapades ger en ytterligare dimension till den låtskatt Veronica Maggio ger oss.

Låten "Stopp" fångade först mitt intresse för henne. När sedan ”Jag kommer” pumpades ut på alla gymnasiefester var jag redan såld. Albumet ”Handen i fickan fast jag bryr mig” är nog den musik jag spelat mest. Och identifierat mig med när hjärtat brustit.

I boken "Allt är för bra nu" berättar Veronica Maggio historien om sig själv och sitt artisteri. Att man får med alla låtar med texter och ackord gör boken ännu mer värdefull. De små kommentarerna om var hon var när orden skrevs är underbara.

Jag och 30 000 andra festivalbesökare på Peace and love 2011 såg Maggio framträda i eftermiddagssolen. Att få läsa om hennes chock när hon såg den i särklass största publiken hon hade haft då och om hur hon njöt av publikens allsång är en av bokens höjdpunkter. För mig i alla fall.

Det är kanske Veronica Maggios hemlighetsfulla intryck som gjorde att jag direkt när jag kom hem satte mig i fåtöljen, slog på listan jag har med alla hennes låtar och läste halva boken på en halvtimme.

Får man då reda på vad som är hennes stora hemlighet? På sätt och vis. Det är inget häpnadsväckande, men det är härligt ändå. Vad det är behåller jag hemligt här och sparar till dig som läser boken.

Veronica Maggio avslöjar vad som gör henne hemlighetsfull.
Veronica Maggio avslöjar vad som gör henne hemlighetsfull.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!