Uppträdde för äldreboende – utomhus

Många letade sig ut i det soliga vårvädret för att se när Östgötateatern arrangerade en utomhusföreställning för de äldre.

Alex Tegnered och Martin Waerme framförde tolkningar av Kjell Höglund i utomhusföreställningen "Tidens tecken".

Alex Tegnered och Martin Waerme framförde tolkningar av Kjell Höglund i utomhusföreställningen "Tidens tecken".

Foto: David Salevid

Linköpings kommun2020-04-06 17:30

På måndagen spelade Östgötateatern teater för boende på äldreboendet Vardaga Gröna Gården och seniorboendet Ekoxen Senior Center i Linköping.

Föreställningen "Tidens tecken" framfördes av skådespelaren Martin Waerme och musikern Axel Tegnered. Den har tidigare spelats som lunchteater, och bygger på tolkningar av Kjell Höglunds sånger och texter.

Krzysztof Janusz-Bednarski, aktivitetsansvarig på Vardaga Gröna Gården, berättar att det har varit svårt att boka in externa aktörer de senaste veckorna på grund av coronaviruset.

– Vi vill skydda våra pensionärer, säger han.

Majoriteten av de äldre befann sig på sina balkonger och i sina hem under föreställningen, men det fanns även möjlighet för de som ville att ta sig ut för att ta del av det soliga vårvädret.

– De tyckte det var jättekul och alla var nöjda. Det är någonting som de kommer att prata om länge, säger Krzysztof Janusz-Bednarski om utomhusföreställningen.

Martin Waerme och Axel Tegnered berättar att de tyckte det kändes nytt och omväxlande att genomföra det hela på en innergård istället för i ett teaterhus.

 – Det var kul, det kändes intimt trots att vi var utomhus, säger Tegnered.

Waerme beskriver att det är en konstig situation som påverkar alla men att det är kul att kunna få göra någonting positivt. Han berättar också att de gärna skulle vilja göra fler liknande arrangemang.

– Kul att få hjälpa och bidra på något sätt, säger Martin Waerme om utomhusföreställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!