Messiah Hallberg skojar om sin egen relation

Han blev utsedd till årets manliga komiker, men folk bugar inte för det. Messiah Hallberg drar ut på turné och ett av stoppen är i Linköping.

Messiah Hallberg ser fram emot att besöka Linköping då staden har en "bra publik".

Messiah Hallberg ser fram emot att besöka Linköping då staden har en "bra publik".

Foto: Therese Winberg

Linköpings kommun2019-10-01 22:40

– Det har inte varit så stora förändringar. Jag hade hoppats att folk skulle buga ännu mer och titta på mig med ännu mer respekt. Men nej det är fortfarande skollämningar, gymnastikträningar och sådant. Folk behandlar mig ganska mycket som vanligt, så det är lite tråkigt, svarar Messiah Hallberg på frågan om hur livet har varit efter utnämningen.

Men han är i alla fall nöjd med sin föreställning Scener ur ett "äktenskap", som han åker ut på turné med i höst. Det är hans andra soloturné och enligt Messiah Hallberg är det den roligaste stand up-showen om relationer i hela Sverige.

– Att man har en timme. Det är som något slags gyllene snitt inom stand up. När du kan göra teatrar, stå en timme och folk har betalat för att se dig så har du på något sätt lyckats inom gebitet. Inom vår nördiga bransch är det den heliga graalen, att åka runt och orera en timme. 

Showen handlar om relationer, och titeln har han lånat av Ingmar Bergman. Men han har satt citationstecken kring äktenskap, för Messiah Hallberg är inte själv gift. Han använder mycket egna erfarenheter i föreställningen, och frågan är hur hans partner känner inför hösten.

– Jag tror inte att hon någonsin kommer att se showen. Det handlar ju indirekt så klart om vår relation, men det handlar ganska mycket om mig och mina tillkortakommanden. Det är inte en show om vilken hemsk partner jag har, det är mer en show där min partner ibland kan ifrågasättas. Men också att jag kan ifrågasättas och hela idén om att man ska hitta någon som alltid gör en lycklig. 

Det är en balansgång, berättar Messiah Hallberg. Man måste känna om man passerar en gräns för vad som är okej att dela med sig av. I början av karriären fick han en kick bara någon skrattade åt hans skämt, men för att bibehålla den upprymdheten måste han utveckla sin humor.

– Den där kicken man får av att folk skrattar blir mindre och mindre. Då måste man öka upp insatserna på något sätt, och då blir det att man pratar om sitt eget liv. Den mer privata sidan av sig själv. Då får man tillbaka den där kicken igen, då känns det mycket mer givande. Det är läskigt, men det är också en del av charmen. Det är någonting med det där när man står och pratar direkt ur hjärtat som är läskigt. Man är exponerad, men det ökar också utdelningen när det väl går bra. 

Föreställningen spelas i Linköping den 18 oktober på Konsert och kongress.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!